Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Investor.bg и УД „Компас Инвест“ АД стартират проекта „Азбука за инвеститори“

Продължителността на проекта е шест месеца, а целта му е да се разширяват познанията по отношение на възможностите за инвестиции на пазарите

Investor.bg и УД „Компас Инвест“ АД стартират проекта „Азбука за инвеститори“

Снимка: Архив Ройтерс

Съвместен проект на Investor.bg и управляващото дружество „Компас Инвест“ АД

Онлайн институцията във финансовите и икономически новини Investor.bg и управляващото дружество „Компас Инвест“ АД започват съвместен образователен проект „Азбука за инвеститори“.

Проектът ще продължи в рамките на шест месеца, а целта му е да се разширяват познанията по отношение на възможностите за инвестиции на пазарите, включително сред хората, които имат интерес към търговията с различни финансови инструменти.  

„Нашата мисия е да осигуряваме максимална доходност на инвеститорите като прилагаме нашата постоянно еволюираща инвестиционна философия и практика, а чрез проекта „Азбука за инвеститори“ бихме искали да дадем своя принос към по-доброто разбиране на темите, свързани с капиталовите пазари“, коментират от „Компас Инвест“ АД.

В рамките на проекта Investor.bg ще обърне внимание на теми, които засягат както начинаещите инвеститори, така и тези с опит и повече познания за пазарите, навлизайки в дълбочина в теми като рисковете при инвестиции в акции и облигации, ролята на инвестиционните посредници и държавните органи и психология на инвеститорите.

Първата статия, част от проекта, на тема „Какво представляват акциите и облигациите и как печелим от инвестициите си в тях?“, можете да очаквате този петък, 25 януари.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX записа 7% седмичен ръст