IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на "Ейч Ар Кепитъл" ще е на 15 декември

Акционерът "Уеб Финанс" ще продаде още 220 хил. акции, ако търсенето надвиши предлагането с 50%

18:03 | 08.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

IPO аукционът на „Ейч Ар Кепитъл“ АД ще се проведе на 15 декември, съобщават от компанията чрез сайта x3news.com.

Дружеството ще предложи до 330 000 броя обикновени, поименни, безналични акции, всяка с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 4,48 лева за брой.

В случай, че всички акции от увеличението бъдат записани, капиталът на дружеството ще се увеличи до 3 037 733 броя акции, като всички издадени от компанията акции ще бъдат допуснати за търговия на пазар BEAM на Българската фондова борса (БФБ).

Предлагането ще се счита за успешно при записване на най-малко 223 215 броя нови акции.

Предлагането ще продължи до изчерпване на предлаганото количество акции. В случай, че в рамките на аукциона за първично публично предлагане бъдат подадени поръчки за записване на акции от увеличението на капитала, надвишаващи с 50 на сто предлаганото количество нови акции, или най-малко 495 000 нови акции, продаващият акционер „Уеб Финанс" ЕООД ще предложи публично до 220 000 броя съществуващи акции на цена от 4,48 лева на брой ценна книга, уточнява се в съобщението. Предлагането на съществуващи акции ще се осъществи на 17 декември.

„Ейч Ар Кепитъл“ предвижда да се подават два вида поръчки - лимитирана и пазарна. Приоритет на изпълнение на пазарните поръчки е времето на тяхното въвеждане, докато за лимитираните поръчки приоритет е цената. Лимитирани поръчки с цена, различна от фиксираната цена на предлагането, ще бъдат изтривани. Предлагането ще продължи до изчерпване на количеството предлагани акции в рамките на аукциона.

Заплащането на пълната емисионна стойност на записаните акции следва да се извърши от инвеститорите едновременно с подаването на нареждането за записване до съответния инвестиционен посредник. Удостоверителният документ за направената вноска е платежното нареждане или вносната бележка.

Всеки инвеститор с класирани на аукциона поръчки ще получи акции от временната емисия, които след вписване на увеличението на капитала, съответно дерегистрацията ѝ, ще се преобразуват в равен брой от новоемитираните от „Ейч Ар Кепитъл“ акции съгласно процедурите на Централен депозитар.

„Ейч Ар Кепитъл“ е инвестиционна компания, част от чийто портфейл са онлайн търговецът на храни eBag, производителят на биометрични системи за сигурност BIODIT, платформите за телемедицина и записване на часове за прегледи SuperDoc&Healee, медийната група Agrigate Media, фондът Endeavor Catalyst, фондът Eleven 2.0, както и Eleven 3.0.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още