IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН не забранява търговото на "Феникс Капитал" за "Ексклузив Пропърти"

Мажоритарният акционер иска да изкупи останалите 48,89% от капитала на АДСИЦ-а

09:38 | 10.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) е решила на последното си заседание да не издава окончателна забрана на търговото предложение на „Феникс Капитал Холдинг“ АД за закупуване чрез инвестиционен посредник „АВС ФИНАНС“ АД на 4 621 009 акции (48,89%) от капитала на „Ексклузив Пропърти“ АДСИЦ от останалите акционери на дружеството.

Това се вижда от решенията на регулатора, публикувани на сайта му.

„Феникс Капитал Холдинг“ отправя поредица от търгови предложения за останалите акции в „Ексклузив Пропърти“ от няколко години. Последното е от началото на октомври.

Мажоритарният акционер в АДСИЦ-а не възнамерява да го отписва от борсата, както и да го преобразува в обикновено акционерно дружество. Дейността и на двете компании няма да бъде променяна.

През средносрочния период на развитие „Феникс Капитал Холдинг“ предвижда да погаси задълженията на „Ексклузив Пропърти“ с генерираните приходи от наеми, а след това ще се търсят възможности за нови инвестиции чрез комбинация от дълг и собствено финансиране.

Основният проект на дружеството е офис сграда на бул. „Тодор Александров“ и ул. „Овче поле“ в София.

Свързани компании:

Феникс Капитал Холдинг АД-София(PCH)

Ексклузив Пропърти АДСИЦ(EXPR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още