Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

КФН отлага увеличението на капитала на ПИБ

От ПИБ посочват, че банката ще продължи да изпълнява своя план за увеличаване на капитала

КФН отлага увеличението на капитала на ПИБ

Снимка: Първа инвестиционна банка

Комисията за финансов надзор (КФН) отказа да потвърди проспекта за увеличението на капитала на Първа инвестиционна банка (ПИБ), се вижда от решенията на финансовия регулатор, взети днес и публикувани на сайта му.

КФН „отказва да издаде потвърждение за първично публично предлагане на акции, които да бъдат издадени от „Първа Инвестиционна Банка“ АД, гр. София“, се посочва в решенията.

Още по темата

От ПИБ посочват, че ще отразят направените препоръки от страна на КФН, като банката ще внесе проспекта за одобрение в най-кратък срок.

„Първа инвестиционна банка продължава да изпълнява своя план за увеличение на капитала“, съобщава кредиторът на своя сайт.

ПИБ обяви в края на миналата година, че планира да набере до 200 млн. лева от Българската фондова борса (БФБ) като увеличение на капитала, за да изпълни исканията на Европейската централна банка (ЕЦБ) за запълване на констатирания при стрес теста капиталов недостиг от 263 млн. евро.

В тази връзка в края на 2019 г. банката продаде пакет необслужвани кредити за 538 млн. лева.

Още в началото на тази година ПИБ внесе за одобрение проспект за увеличението на капитала в КФН.

Акциите на ПИБ днес бяха сред най-търгуваните на Българската фондова борса (БФБ). Прехвърлени бяха 47 769 в 73 сделки, като пазарната оценка се понижи с 1,32%. Компанията е на първо място по брой сделки, на пето място по брой прехвърлени акции и на четвърто по оборот – общо почти 139 хил. лева.

По статията работи: Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
0
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
ЦЕКИ иИВАЙЛО с тяхната банка поставиха в шах държавата.

КАК ЩЕ ВЛЕЗЕМ В ЧАКАЛНЯТА НА ЕВРОЗОНАТА, КОГАТО ТЕ НЕ СА ИЗПЪЛНИЛИ В СРОК ДО 26 АПРИЛ ИЗИСКВАНИЯТА НА ЕЦБ?!

Разбира се, че това към настоящият момент няма как да стане и както казва Влади Горанов ще се наложи да чакаме още "НЯКОЛКО СЕДМИЦИ" за да се оправи банката.

Половин година не стигна на ЦЕКО и ИВАЙЛО да си оправят банката , че сега за няколко седмици ли ще свършат тази работа?!

Не е ли по разумно ББР да изкупи дяловото участие от тези двама хубавци и да има реална ДЪРЖАВАНА БАНКА с развита мрежа за банкиране.

ТАКА ВМЕСТО ДА ВЪЗЛАГА НА ДРУГИ ЧАСТНИ БАНКИ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ ПОЛИТИКАТА Й , ББР ОТ НАСЪРЧИТЕЛНА БИ СЕ ПРЕВЪРНАЛА В ИСТИНСКА ДЪРЖАВНА ТЪРГОВСКА БАНКА, рабтища без посредници и с отговоности за разпределяне на държавните пари!!!

ВРЕМЕ Е ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ПРИТЕЖАВА СОБСТВЕНА БАНКА, КАКТО И ТОВА ДА ПРЕХВЪРЛИ ББР ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ИКОНОМЕКАТА В МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ.
Така нещата биха дошли наред и ББР няма сда е ДИСТРИБУТОР на ЧАСТНИ БАНКИ , при разпределение на ДЪРЖАВНИ И ЕВРОПЕЙСКИ финансови средства
5
 
7
 
2
marto76 до: Един Българин
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Коментарът ти просто издава традиционната за географските ни ширини комплексарщина и българска злоба... Или както сме казали: "Не е важно аз да съм добре, но е важно Вуте да е зле..." Толкова ли сме злобни по принцип или живота ни превърна в такива подобия на човешки същества?
4
 
4
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Не си научиха урока от трети опит за фалит и то доста вероятен ако не беше държавата . . . Сега с какви пари ще подменя Княжевскит лифт (не че има желаниуе да го прави наистина:) )?

Още от Новини и анализи
SOFIX приближава границата от 440 пункта в движението си надолу