IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН отписа „ИХБ Електрик” АД като публично дружество

Комисията отписва издадената от дружеството емисия в размер на 1 212 705 броя акции

12:14 | 27.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

КФН отписа „ИХБ Електрик” АД като публично дружество от регистъра, воден от регулатора, става ясно от решенията, взети по време на заседанието на Комисията в петък.

Комисията отписва издадената от дружеството емисия в размер на 1 212 705 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с номинална стойност 1 лев всяка.

В същото време регулаторът издаде лиценз на „Гленмоор Кепитал” АДСИЦ, гр. Варна, да извършва дейност като дружество със специална инвестиционна цел: инвестиране на парични средства в недвижими имоти. Потвърден е проспект за публично предлагане на 150 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка, издадени от „Гленмоор Кепитал” АДСИЦ. Емисията е в резултат на първоначално увеличаване на капитала на дружеството.

Емисията акции (в процес на емитиране), издадена от „Гленмоор Кепитал” АДСИЦ, е вписана в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

Регулаторът е изпратил писмо до „Загора Фининвест” АД за отстраняване в едномесечен срок на непълноти и несъответствия в проспекта за допускане до търговия на емисия обезпечени облигации, издадени от дружеството, става ясно още от решенията.

Изпратено е и писмо до ЗК „Лев Инс“ АД, с което КФН потвърждава приемането на подаденото заявление за увеличаване на квалифицирано участие на „Лев Инс“ АД в „Животозастрахователен институт“ АД. Комисията информира дружеството за крайния срок за произнасяне по производството, който изтича на 21 февруари 2018 г.

Свързани компании:

ИХБ Електрик АД (Елпром-ЗЕМ АД) (отписано)(55E)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още