Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Клиент в Чехия е предявил съдебен иск срещу „Трейс“ за близо 10 млн. лв.

Компанията отказа да уточни основанията за предявените претенции

Клиент в Чехия е предявил съдебен иск срещу „Трейс“ за близо 10 млн. лв.

Снимка: Pixabay

Възникнал съдебен спор между „Трейс Груп Холд“ и възложител на обект на чешкото летище „Рузине“ може да струва на компанията сума от порядъка на 10 млн. лв., става ясно от съобщение на дружеството, публикувано чрез БФБ –София.

В него се посочва, че възложителят има материални претенции, достигащи до 10% от собствения капитал на „Трейс“.
Конкретният размер на иска ще се определи след съдебна експертиза, освен ако преди това не бъде постигнато споразумение за решаване на спора, над което активно се работи към настоящия момент, става ясно от съобщението.

Трейс Груп Холд АД
„Претенциите са доста големи и предполагаме, че ще достигнат около 10 млн. лв., но все още не можем да уточним конкретния размер“, обясни пред Investor.bg Ивана Мутафова, директор за връзки с инвеститорите на „Трейс“.

Тя потвърди, че компанията е получила писмо с претенции, което се разглежда от адвокатската кантора в Чехия. В момента спорът се води извънсъдебно, като са планирани срещи и обсъждания за решаването му в най-благоприятна светлина за Трейс“, заяви Мутафова. Тя отказа да конкретизира какви са основанията на чешката страна за предявените материални претенции.

Става дума за обект „Разширение на пречиствателна станция за отпадъчни води и пречиствателна станция за замърсени води" на летището в Прага.

Компанията припомня, че през 2016 г. изпълни успешно строителството на групов водопровод в Чехия на стойност 9 млн. евро и смята, че възникналата ситуация няма да бъде пречка за по-нататъшното развитие на дейността на компанията на територията на страната, както и за предстоящи участия в инфраструктурни проекти.

От началото на годината акциите на „Трейс“  поевтиняват с 4,6%, а през последната една година цената им нараства с 2,2% при пазарна капитализация от 105,028 млн. лв.
 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX нарасна с малко под 1% за седмицата