Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Монбат отчита спад на консолидираните приходи от продажби и печалбата към май

Акциите на дружеството поскъпнаха с 4,73% в днешната сесия

Монбат отчита спад на консолидираните приходи от продажби и печалбата към май

Снимка: Монбат АД

Монбат АД отчита спад на консолидираните приходи от продажби и на печалбата към края на май на фона на пандемията и въведените ограничения с цел спиране разпространението на коронавируса, показват данни но дружеството, публикувани чрез БФБ-София.

През май са реализирани консолидирани нетни приходи от продажби в размер на 17,996 млн. лева, което е с 31,5% по-малко спрямо реализираните консолидирани нетни приходи от продажби през месец май 2019 г.

За периода януари – май дружествата от икономическата група на Монбат АД са реализирали консолидирани нетни приходи от продажби в размер на 111,105 млн. лева, което представлява намаление с 15,8% спрямо същия период на миналата година.

Монбат АД

Реализираният консолидиран резултат от продължаваща дейност (без бизнес сегмент лед осветление) преди облагане с данъци на дружествата от икономическата група на Монбат АД за месец май 2020 г. е печалба в размер на 1,465 млн. лева. Това е повече от два пъти над отчетеното по същото време на миналата година ниво.

Обобщените данни за първите пет месеца 2020 г. сочат, че дружествата от икономическата група на Монбат АД са реализирали печалба преди облагане с данъци в размер на 5,226 млн. лева, което обаче е спад с 41,3% на годишна база.

През май е отчетена консолидирана EBITDA от продължаваща дейност в размер на 3,034 млн. лева, което представлява увеличение от 41,1% на годишна база. За януари – май обаче резултатът е 13,774 млн. лева и е с почти 17% по-нисък спрямо отчетения миналата година.

Акциите на Монбат АД поскъпнаха с 4,73% в днешната сесия след малък прехвърлен обем – 542 лота за 1 675,56 лева. За последната една година цената им пада с 54,41%.

По статията работи: Миглена Иванова
Още по темата: Новини и анализи Монбат

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Вторият транш на "Телелинк БС" е успешен след сделки за 9 млн. лв.