Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Оборотът на БФБ надмина 6 млн. лв. след няколко големи сделки

Търговията с компании от SOFIX беше незначителна

Оборотът на БФБ надмина 6 млн. лв. след няколко големи сделки

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Индексите на Българската фондова борса приключиха сесията разнопосочно, като SOFIX продължи спада си.

Индексът на най-ликвидните дружества на борсата заличи 0,66% от стойността си до 422,86 пункта. По-широкият BGBX40 отписа малко над 1% от стойността си до 97,03 пункта. Секторният BGREIT единствен се повиши с 0,63% до 131,94 пункта, а BGTR30 отчете спад от 0,46% до 481,80 пункта.

Оборотът за деня възлезе на 6,2 млн. лв. след сделки с няколко дружества. След 1 сделка оборотът за деня с акции на „Болкан енд Сий Пропъртис“ АДСИЦ достигна 2,23 млн. лв., като бяха прехвърлени 125 хил. акции на дружеството.

Оборотът от търговия с „Фючърс Кепитал“ АД достигна 800 хил. лв. след две сделки с 32 хил. акции. Цената на акциите на дружеството се понижи с 0,8%.

Една голяма сделка беше сключена и с акции на „Супер Боровец Пропърти Фонд“ АДСИЦ-Варна за 602,3 хил. лв. , с която бяха прехвърлени 250 950 акции на дружеството. Цената на книжата се увеличи с 0,9%.

На четвърто място, отново с голям оборот, е „Спиди“ АД, с чиито акции бяха сключени 34 сделки за 306 хил. лв. Цената на акциите поевтиня с 1,7%.

Почти същия оборот за деня достигна и „Риъл Булленд“ АД, чиито акции поскъпнаха с 0,98% след три сделки за 299,2 хил. лв.

На този фон търговията с компании от SOFIX беше незначителна, като след 74 сделки, оборотът възлезе на 86,8 хил. лв. Пет дружества от състава на индекса понижиха цената на книжата си, като най-голям спад от 4,32% записа „Еврохолд България“.  На второ място сред губещите е ТБ „Първа Инвестиционна Банка“, чиито акции поевтиняха с 2,8%. На трета позиция е „Софарма“ с понижение от 1,95%.

Сред губещите днес са и „Сирма Груп Холдинг“ АД и ТБ „Централна кооперативна банка“ АД, чиито книжа поевтиняха съответно с 1,8% и 0,54%.

Три дружества повишиха цената на акциите си, като с най-много (2,5%) поскъпнаха книжата на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ. По-рано днес дружеството обяви, че е сключило договор за инвестиционен банков кредит с „Юробанк България“ АД в максимален размер до 41 млн. лв., предназначен за финансиране изграждането на офис сграда в София Тех Парк.

Ръстове по време на днешната сесия записаха и „Доверие Обединен Холдинг „АД (1,24%) и Трейс Груп Холд АД (0,6%).

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
БФБ изпрати седмицата с три печеливши индекса