Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Поскъпването на морските превози подобри резултата на ИХБ с 38 млн. лв.

Компанията притежава 4 плавателни съда, както и корабостроителницата във Варна, пристанища и заводи за металорежещи машини

Поскъпването на морските превози подобри резултата на ИХБ с 38 млн. лв.

Пристанище Одесос ПБМ - Варна е собственост на холдинга. Снимка: bulgariaholding.com

Поскъпването на морските превози рязко подобрява резултатите на „Индустриален холдинг България“ АД до консолидирана нетна печалба от 30 млн. лв. за деветмесечието на 2021 г. спрямо загуба от 8 млн. лв. за същия период на 2020 г., показва отчетът публикуван чрез Бюлетин Investor.bg. Подобрението е с 38 млн. лв. За загубата през 2020 г. спомогнаха обезценки за 8,8 млн. лв.

Приходите от продажби се увеличават с 39% на годишна база до 91,8 млн. лв. за деветмесечието на 2021 г.

Увеличението на приходите от продажби в абсолютна стойност е с 26 млн. лв. Ръстът на приходите при морския транспорт е с 21,4 млн. лв. до 44 млн. лв.

При производството на металорежещи машини увеличението на приходите е с 4,6 млн. лв. до 23,7 млн. лв. за деветмесечието на 2021 г.

Приходите от кораборемонт се повишават с 1,9 млн. лв. на годишна база до 9,86 млн. лв.

Разходите за персонал намаляват с 19 хил. лв. до 21,03 млн. лв. за деветмесечието на 2021 г. спрямо 21,05 млн. лв. за същия период на миналата година.

Пазарната капитализация на „Индустриален холинг България“ АД е 221 млн. лв., като съотношението цена/печалба само на база деветмесечния резултат е 7,4.

В момента тече търгово предложение от „Буллс“ АД към останалите акционери в „Индустриален холдинг България“ АД при цена на акция от 2,08 лв.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава една акция в капитала на дружеството.
 

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX падна под 630 пункта