IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на „М+С" нарастват с 23%, а на "Българска роза" с 52% през септември

Дружеството очаква продажбите през октомври да продължат да нарастват

17:24 | 21.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Продажбите на „М+С Хидравлик“ АД нарастват с 23% на месечна база през септември, обяви дружеството чрез БФБ – София.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Продажбите през деветия месец от годината са в размер на 7,4 млн. лв., което е с 23% повече спрямо резултата от 5,96 млн. лв. през август. Данните оправдават прогнозата, която дружеството обяви в края на август за продажби до 7,45 млн. лв. през деветия месец от годината.

С натрупване от началото на годината продажбите са достигнали 73,7 млн. лв. Междинната неокончателна брутна печалба за месеца е в размер на 1,98 млн. лв., като от началото на годината достига 10,3 млн. лв., показват публикуваните данни.

Дружеството обяви и своята прогноза за приходите от продажби през октомври, които се очаква да достигнат 10,6 млн. лв. и 84,3 млн. лв. от началото на годината.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
През последната една година акциите на „М+С Хидравлик“ поевтиняват с 1,7% при пазарна капитализация от 236,671 млн. лв.

Междувременно "Българска роза" АД отчете 52% ръст на продажбите за септември до 345 хил. лв, а от началото на годината размерът им достига 2,42 млн. лв. Българска роза АД отчита печалба в размер на 75 хил. лв. през септември и загуба от 29 хил. лв. през деветмесечието.

Дружеството прогнозира продажбите през октомври да са по-слаби от септемврийските, като очакванията са да намеят до 235 хил. лв. и с натрупване от началото на годината до 2,7 млн. лв.

Акциите на "Българска роза" поевтиняват с 24,6% през последните 12 месеца, а от началото на годината спадът е с 22,2% при пазарна капитализация от 7,866 млн. лв.

Свързани компании:

Българска роза АД гр. Карлово(ROZA)

М+С Хидравлик АД(MSH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още