IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„РОБЕРТ БОШ” ЕООД стана първият наемател в новата сграда на ФНИБ АДСИЦ

Акциите на дружеството поскъпнаха с 0,5% до 1,95 лв. за акция след новината, като тя бе анонсирана на два пъти преди това в последните месеци

09:30 | 04.06.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка на изкопът на Синерджи Тауър от 30 май 2019 г. в 17 ч., публикувана от Маркан Холдинг АД.</em></p>

Снимка на изкопът на Синерджи Тауър от 30 май 2019 г. в 17 ч., публикувана от Маркан Холдинг АД.

Дружеството „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ е подписало договор за наем на офис площи със „РОБЕРТ БОШ” ЕООД в новата сграда Синерджи Тауър в София Тех Парк, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg след края на търговията в петък (31 май).

Новият договор е за срок от 6 години, а общата отдадена площ е 2 749,41 кв.м. С отдадените помещения запълняемостта на сградата става 8,5% от отдаваемите площи, се казва в съобщението. Това е първият наемател в новостроящата се офис сграда, срокът за въвеждането в експлоатация на която е след две години или през 2021 г. В момента сградата е на етап изкопни работи, показва снимка в уеб страницата на Маркан Холдинг АД, изпълнител на този етап от строителството.

Информацията за напреднали преговори с потенциален наемател бе анонсирана на два пъти в последните месеци по време на двата уебинара на дружестото. В последното прессъобщение е едно от първите споменавания на името на сградата, а именно Синерджи Тауър.

„РОБЕРТ БОШ“ ЕООД е едно от трите дружества на немската група „Бош” (с търговска марка BOSCH) в България. В България групата има 190 служители. Основните направления са автомобилно оборудване, електроинструменти, термотехника, сградни технологии (преди: системи за сигурност) и домакински уреди. През 2015 г. присъствието на „Бош” в България е разширено чрез придобиването на софтуерната компания ProSyst, която междувременно е слята изцяло с „Бош Софтуер Иновейшънс” ЕООД.

За 3 юли 2019 г. е свикано редовно годишно общо събрание на акционерите на ФНИБ АДСИЦ, на което ще се гласува брутен дивидент от 0,0996096 лв. на акция или общо 3,45 млн. лв.

Акциите на ФНИБ АДСИЦ поскъпват с 4,84% в последните 12 месеца до 1,95 лв. за акция и 67,6 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,0341072 лв. на акция.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът на статията притежава акции от капитала на „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ.
 

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още