Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Спиди" води преговори за придобиване на "Рапидо"

Цената по сделката ще бъде в диапазона от 6 до 12 млн. евро

"Спиди" води преговори за придобиване на "Рапидо"

Снимка: "Спиди" АД

„Спиди“ АД е започнала преговори за придобиване на 100% от дяловете на „Рапидо Експрес енд логистикс“ ООД, съобщават от публичното дружество. Цената по сделката ще бъде в диапазона от 6 до 12 млн. евро, като сумата ще бъде изплащана в продължение на тридесет месеца. Крайната сума ще зависи от конкретните финансови резултати на "Рапидо". 

Още по темата

Окончателното сключване на сделката ще може да се реализира след получаване на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията и при изпълнение на всички необходими условия, поясняват от „Спиди“ АД. Придобиването ще увеличи пазарния дял на дружеството и ще му даде възможност да засили позициите си по предоставяне на услуги на онлайн търговци. 

През миналата година общите приходи на "Рапидо" възлизат на 18,2 млн. лв.

След финализиране на сделката от „Спиди“ АД предвиждат сегашното ръководство на придобиваната компания да бъде запазено за най-малко три години. "Рапидо" ще продължи да работи като дъщерно дружество на „Спиди“ АД с фокус върху електронната търговия, възползвайки се максимално от капацитета на логистичната мрежа на компанията си майка в страната и региона.

Спиди АД
От „Спиди“ АД поясняват още, че за клиентите на "Рапидо" промени няма да има, като дори компанията ще запази марката си.

От началото на годината акциите на „Спиди“ АД поевтиняват със 7,62% до средна цена от 40,78 лв. за брой при пазарна капитализация от 213,437 млн. лв.
 

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Оборортът на БФБ доближи 6 млн. лв.