Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Увеличението на капитала на "Софарма имоти" приключи успешно

Средствата ще бъдат използвани за рефинансиране на проекта „Софарма Бизнес Тауърс“ чрез частично погасяване на привлечено дългово финансиране

Увеличението на капитала на "Софарма имоти" приключи успешно

Снимка: "Софарма имоти" АДСИЦ

„Софарма имоти“ АДСИЦ увеличи успешно капитала си, като 849 979 нови акции бяха записани и емисионната им стойност в общ размер на 5 524 863,50 лева е изцяло внесена по набирателната сметка на дружеството. Това става ясно от съобщение на сайта на Българска фондова борса.

Още по темата
Подписката се проведе между 31 юли и 7 септември 2018 г. Очаква се „Софарма имоти“ да предприеме необходимите действия за вписване на увеличението на капитала в Търговския регистър при Агенцията за вписванията и за регистрация на новата емисия в Централен депозитар АД и БФБ-София АД.

Предмет на публично предлагане бяха 850 000 бр. обикновени, поименни, безналични акции от увеличението на капитала на дружеството с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 6,50 лв.

Капиталът на „Софарма имоти” АДСИЦ преди увеличението е в размер на 20 103 965 лв. и е разпределен в 20 103 965 броя безналични поименни акции.

Намеренията на мениджмънта на дружеството са средствата от увеличението на капитала да бъдат използвани за рефинансиране на направена инвестиция – проект „Софарма Бизнес Тауърс“, чрез частично погасяване на привлечено дългово финансиране. Рефинансирането се предвижда с цел да се намали дълговата тежест върху „Софарма имоти” АДСИЦ, както и да се увеличи собственият капитал за сметка на задлъжнялостта на дружеството.

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Оборотът на БФБ се стопи с 22% през миналата година