IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Завод за хартия Белово“ свиква извънредно ОС за делистване на дружеството

До очакваното предложение за сваляне от търговия се стигна, след като през юли PABOLUX S.A. отправи търгово предложение към останалите акционери в завода

11:28 | 10.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: &quot;Завод за хартия Белово&quot; АД</em></p>

Снимка: "Завод за хартия Белово" АД

Акционерите на „Завод за хартия Белово“ АД ще гласуват за промяна на публичния статут на дружеството. Това става ясно от материалите към поканата за свикване на извънредно общо събрание на дружеството, което е насрочено за 16 ноември 2018 г.

В дневния ред на събранието има вписана само една точна, а именно: „Приемане на решение за отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества, воден от Комисията за финансов надзор“.

До очакваното предложение за сваляне от търговия се стигна, след като през юли PABOLUX S.A. отправи търгово предложение към останалите акционери в "Завод за хартия Белово" АД при цена на акция от 2,25 лв.

Срокът за приемане на търговото предложение към акционерите в "Завод за хартия Белово" АД изтече в края на септември, като общият брой акции, придобити в резултат на търговото предложение е 31 571.

Люксембургската PABOLUX S.A. към момента на обявяване на търговото предложение контролираше 92,39% от капитала на дружеството, от които 59,21% пряко и 33,18% непряко, чрез споразумение с друг голям акционер PADILUX S.A.

Блокиращите за отписването 4,11% и притежавани „Б енд К Трейд Компани" ООД вероятно вече са изкупени, след като е налице покана за извънредно Общо събрание за отписване на „Завод за хартия Белово“ АД.

Отчетът на "Завод за хартия Белово" АД отчита приходи от 28 млн. лв. за 2017 г. спрямо 25,9 млн. лв. за 2016 г. Резултатът от дейността е загуба от 1,53 млн. лв. за 2017 г. след загуба от 887 хил. лв. за 2016 г.

Търговото предложение оценява компанията от гр. Белово на 12,9 млн. лв. Собственият капитал към 31 декември 2017 г. е 16 млн. лв. въпреки натрупаните загуби в последните две години. Неразпределените печалби в отчета са за 9,9 млн. лв., основният капитал възлиза на 5,75 млн. лв., а резервата от преоценки е 1,38 млн. лв.

"Завод за хартия Белово" АД произвежда известните продукти с марка Belana, тоалетна хартия, кухненски ролки, салфетки, носни къри и кърпи за ръце и други.

Дружеството осъществява износ в 25 страни, има над 320 служители и 111 000 квадратни метра застроена производствена и складова база със 116 години опит.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още