Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Обходът на Поморие ще е готов до лятото

Трафикът за курортите няма да влиза в Бургас и туристите ще имат пряк достъп до тях, съобщи премиерът Бойко Борисов при инспекцията на крайморския град

Обходът на Поморие ще е готов до лятото

Снимка: Пресслужба Министерски съвет

За новия сезон обходът на град Поморие трябва да е готов, така трафикът за курортите няма да влиза в Бургас и туристите ще имат пряк достъп до тях. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на инспекцията на обхода на град Поморие, цитиран от правителствената пресслужба.

Още по темата

Премиерът отбеляза, че всички говорят за туризъм, но довеждащата инфраструктура е от изключително значение, тя осигурява бързо придвижване и без задръствания.

Според Борисов няма причина обходът на Поморие да не бъде готов за новия летен сезон.

„Трябва да се спазят сроковете и ще видите колко ще се облекчи движението“, изтъкна той и подчерта, че това се дължи на “добрата работа на държавата”.

Участъкът, който инспектира премиерът Борисов, е с дължина от около пет километра и с него ще се довърши цялото разширение на пътя Бургас-Слънчев бряг. Другите участъци вече са пуснати в експлоатация и значително се облекчава трафикът, особено в туристическия сезон.

Обходът на Поморие е изключително важен за региона, предвижда се да бъде завършен през май 2020 г. По този начин преди началото на новия туристически сезон пътят Бургас - Слънчев бряг ще е изцяло готов и разширен за удобство и безопасност на придвижването на пътуващите.

Премиерът съобщи, че брутният вътрешен продукт към момента е 120 милиарда лева. „Гоним 130 милиарда БВП, затова правим и четирилентови магистрални пътища“, посочи той.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

0
 
7
 
4
преди 5 месеца
Трафикът за курортите няма да влиза в Бургас и туристите ще имат пряк достъп до тях, съобщи премиерът Бойко Борисов при инспекцията на крайморския град

Подзаглавието е сгрешено. И това лято ще се влиза от магистралата в Бургас и за Сл.бряг ще се излиза през кръговото на бензиностанцията на Лукойл.

Ще се минава през Бургас, а най-рано след две години ще е готов пътя от Джъмбо до аутлета на Пума.

Весела и щастлива нова 2020-та година!!!
0
 
7
 
3
polki до: polki
преди 5 месеца
Проблема беше, че след като срязаха лентата миналата година по новия път не се работеше цяло ЛЯТО...
0
 
8
 
2
polki до: Shadow1
преди 5 месеца
Грешиш точно колкото Борисов, че дори и повече ;)

Четири лентов ще е пътя от Бургас (кръговото на Лукойл) до Несебър. А срока си е записан в договора. Проблема беше, че след като срязаха лентата миналата година по новия път не се работеше цяло. Едва есента се започна работа по тези 5,6 км. от обхода на Поморие.

А там където си писал:
"Този от Несебър до Слънчев Бряг си остава двулентов."
Да ти кажа, че няма път между Несебър и Сл.браг ;) .... има едно кръгово от където се разделя пътя. И пътищата в Несебър и Сл.бряг са си проблеми на Община Несебър ;)

Евентуално околовръстното на Сл.бряг някой ден ще го направят 4-лентово, но това ще стане когато започне да се разширява пътя о Варна.
9
 
3
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Постоянно преувеличава със сроковете. И да уточня нещо, пътя до Несебър ще е изцяло четири лентов след тази отсечка. Този от Несебър до Слънчев Бряг си остава двулентов.

Още от Новини от Черноморието
Правителството открива процедура за концесия на плаж „Кабакум - Север 2"