IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британското индустриално производство расте с най-бързия си темп тази година

Въпреки слабите данни за строителството, като цяло докладът по всяка вероятност е добре дошъл за Английската централна банка

12:25 | 10.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индустриалното производство във Великобритания се разширява през септември с най-бързия си темп тази година, съобщава Ройтерс.

Въпреки слабите данни за строителството като цяло докладът по всяка вероятност е добре дошъл за Английската централна банка (АЦБ), която миналата седмица повиши лихвения процент за пръв път от десетилетие насам.

Индустриалното производство расте с 0,7% на месечна база през септември, което е най-бързият темп от декември миналата година и далеч над очакванията за повишение от 0,3 на сто. Индустриалното производство генерира около 14% от британската икономика. 

При промишлеността, която съставлява най-голяма част от индустриалното производство, ръстът възлиза също на 0,7%.

За третото тримесечие като цяло статистическата служба не отчита съществено изменение в индустриалното, промишленото производство и строителството.

През септември обаче строителството се свива с 1,6% на месечна база. На годишна база повишението възлиза на едва 1,1%, което е най-слабият годишен ръст от март 2016 г.

Повече за макроикономическите показатели и за форекс пазара може да научите на шестото издание на Investor Finance Forum - най-големият форум за инвестиции и финанси в региона, организиран от Investor.bg. Събитието ще постави фокус върху макро трендовете в инвестициите,тенденциите при договорните фондове, криптовалутите и валутната търговия. Вижте повече за лекторите и програмата на financeforum.investor.bg

Заповядайте на 1 декември 2017 г. в Интер Експо Център София и станете част от най-голямото общество на индивидуални и институционални инвеститори в България. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още