IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Молбите за помощи при безработица в САЩ се увеличиха до 3-месечен връх

Великденските празници може би са оказали влияние върху данните

16:56 | 05.04.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Новоподадените молби за обезщетения при безработица в САЩ се увеличиха през миналата седмица повече, отколкото се очакваше, достигайки най-високото си ниво от три месеца, съобщи Bloomberg. В същото време броят на безработните американци спадна до най-ниското си ниво от 1973 г. насам, което сочи към затягане на условията на пазара на труда, съобщи Ройтерс.

Новите искания за помощи при безработица са се увеличили с 24 хил. до сезонно изгладените 242 хил. за седмицата, приключила на 31 март. Данните за предходната седмица бяха ревизирани нагоре с още 3000 молби.

Икономистите, анкетирани от Ройтерс, прогнозираха, че молбите ще се увеличат до 225 000 през последната седмица. Увеличението през последната седмица вероятно е свързано и с наближаващите великденски празници и пролетни почивки.

Пазарът на труда е близо до пълна заетост. Безработицата е на 17-годишно дъно от 4,1%, което не е твърде далеч от прогнозата на Федералния резерв от 3,8% до края на тази година.

Четириседмичната усреднена стойност, която е по-малко волатилна, нарасна с 3 000 до 228 250 броя през миналата седмица.

Графика: Trading Economics

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още