IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекорден брой незаети работни места в Германия

Повечето служители, които се търсят, са в секторите на производството и строителството

13:52 | 06.03.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Броят на свободните работни места в Германия e достигнал рекордно високо ниво в края на миналата година. През четвъртото тримесечие на 2017 г. в цялата страна е имало почти 1,2 милиона незаети работни места, обяви Институтът за изследване на заетостта към Федералната агенция по труда в Нюрнберг, цитирана от dpa-AFX.

Това е с 128 000 повече работни места в сравнение със същия период на предишната година и повече от когато и да е било, твърди експертът на института Александер Кубис. В Западна Германия е имало около 918 000 свободни работни места, а в Източна Германия - около 265 000. Повечето служители, които се търсят, са в секторите на производството и строителството. 

Със средно 194 безработни лица за 100 свободни работни места в Западна Германия и 225 безработни за 100 свободни работни места в Източна Германия, и в двете части на федералната република се отчитат най-ниските нива на свободни работни места от 25 години насам, става ясно от представителното проучване на IAB сред компаниите.

Институтът разглежда четири пъти годишно общите предложения на пазара на труда, включително работни места, които не се отчитат пред агенциите по заетостта. През четвъртото тримесечие на 2017 г. са били оценени отговорите на около 15 000 работодатели от всички икономически сектори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
ratten
преди 6 години
щях да чета статията, но стигнах до това впечатляващо заключение;"Повечето служители, които се търсят, са в секторите на производството и строителството".....лек ден!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още