Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Възстановяването на индустриалния сектор на Великобритания се забавя през април

Нивото на продукцията е с 3,1% под нивото си от февруари 2020 г.

Възстановяването на индустриалния сектор на Великобритания се забавя през април

Снимка: Bloomberg

Възстановяването на индустриалния сектор на Великобритания се е забавило през април, показват данните за промишленото производство в Обединеното кралство, публикувани от националната статистика.

На месечна база промишленото производство неочаквано е спаднало с 0,3%, водено от спад от 16% в производството на основни фармацевтични продукти.

В сравнение с година по-рано производството в Обединеното кралство нарасна с 39,7% през април 2021 г., рекорден темп на растеж след рекордния спад от 30,3% през миналата година, когато пандемията от коронавирус удари силно икономиката. За сравнение, пазарните прогнози бяха за ръст от 41,8%.

Нивото на продукцията е с 3,1% под нивото си от февруари 2020 г., последния месец с „нормални“ условия на търговия преди пандемията на коронавирус да удари икономиките.

Данните показват, че спадът в производството през месеца се дължи на по-ниската продукция в 5 от 13-те производствени подсектора.

Въпреки спада от март до април производството за трите месеца до април 2021 г. се е увеличило с 0,5% в сравнение с трите месеца до януари 2021 г.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Цената на биткойна се понижава след най-големия седмичен ръст от три месеца