IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon затваря един от складовете си заради много случаи на Covid-19

Звеното ще спре работа до 26 декември

12:06 | 21.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bess Adler/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bess Adler/Bloomberg

Amazon затвори един от складовете си в северната част на Ню Джърси до 26 декември, след като установи нарастване на броя на безсимптомните служители, заразени с коронавирус, пише CNBC.

Служителите в склада в Робинсвил,  Ню Джърси, известен още като PNE5, са информирани през уикенда, че обектът ще бъде временно затворен, сочи уведомление, разгледано от CNBC. На работниците ще бъде платено за всички смени, които ще пропуснат, докато мястото не работи, обяви говорителката на Amazon Лиза Левандовски.  

„Чрез нашата вътрешна програма за тестване за Covid-19 установихме, че има нарастване на броя на положителните проби при хора без симптоми в нашето звено PNE5 в северната част на Ню Джърси и проактивно затворихме мястото до 26 декември заради мерки за сигурност“, коментира Левандовски. „Именно заради това изградихме програма – за да засичаме случаите без симптоми и да се уверим, че можем да предприемем бързи действия, за да попречим на разпространението“.

Левандовски не е отговорила веднага на въпроса за общия брой на заразените в PNE5 и дали сградата ще бъде почистена допълнително, след като бъде затворена.

През октомври Amazon разкри, че близо 20 хил. работещи на първа линия са се заразили с Covid-19 между 1 март и 19 септември. По това време компанията заяви, че нивото на заразяване сред служителите е с 42% по-ниско от очакваното, в сравнение с това на общото население на Съединените щати.

Amazon и преди е затваряла свои звена за кратки периоди от време, след като е установявала случаи на Covid-19. През март тя временно затвори станциите за доставки в Куинс, Ню Йорк, защото един от служителите даде положителна проба за коронавирус. Този месец пък затвори звено в Шепърдсвил, Кентъки, след като няколко работници също се заразиха.

Повечето от складовете на Amazon останаха отворени по време на пандемията, тъй като са смятани за места от първа необходимост, заедно с магазините, аптеките и банките, както и други бизнеси.

Преди време компанията заяви, че полага големи усилия, за да пази звената си чисти и да е сигурна, че служителите следват необходимите правила за сигурност, като носенето на маска, използването на дезинфектант, социално дистанциране и други мерки. Amazon започна да тества хората на място на големи групи в своите складове, а през октомври заяви, че прави хиляди тестове дневно.

Въпреки това работниците в складовете и доставчиците на Amazon в Съединените щати я призоваха да направи повече, за да пази работещите на първа линия.

Amazon е сред няколкото компании, които поискаха служителите им да получат достъп до ваксината срещу Covid-19 с предимство. Миналата седмица Дейв Кларк, който управлява операциите по търговия на дребно на Amazon, писа до Центъра за контрол и превенция на заболяванията с призив служителите в складовете, работниците на Whole Foods и тези в центровете за данни „да получат ваксина срещу Covid-19 възможно най-рано“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още