Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Apple може да започне да отваря част от магазините си от април

Компанията удължи възможностите за работа от вкъщи на част от служителите си

Apple може да започне да отваря част от магазините си от април

Снимка: Angel Navarrete/Bloomberg

Технологичният гигант Apple е казал на служителите си, че част от магазините му могат да започнат постепенно да отварят отново врати през април и е разширила възможностите за работа от дистанция за много служители поне до 5 април, пише Bloomberg.

Информацията е обявена в бележка от старши вицепрезидентът Дидре О‘Браян, с когото са се свързали от Bloomberg News. Говорител на Apple е отказал да коментира въпроса.

Още по темата

„Ще започнем постепенно да отваряме магазините си на дребно извън Китай. По това време очакваме някои търговски обекти да могат да отворят в първата половина на април, в зависимост от условията на място“, пише О‘Браян. „Ще предоставим информация за всеки магазин в момента, в който бъдат избрани конкретните дати“, коментира той.

Apple затвори 458 от магазините си извън Китай, Макао, Хонконг и Тайван по-рано този месец, като част от усилията си да помогне за ограничаване разпространението на коронавируса. Преди това компанията затвори 42 от магазините си в Китай, но след това те заработиха отново.

Бележката до служителите казва още, че работата от дистанция ще бъде удължена след като глобалните офиси на Apple извън Китай затвориха по-рано този месец.

„Във всички наши офиси извън Китай удължаваме гъвкавите възможности за работа за всички членове на екипите – освен тези, които е нужно да са на място, поне до 5 април, което ще се преценява седмично в зависимост от локацията“, посочва О‘Браян в бележката, изпратена тази седмица.

О‘Браян твърди, че Apple „поставя екипа на нашите екипи, клиенти и общности на първо място“.

Apple беше един от първите търговци на дребно, който затвори магазините си в отговор на кризата с вируса. Освен това технологичният гигант дари милиони маски на медицински лица.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Защо подовите климатици са все по-популярни?