IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple ще представи новите си iPhone-и с 5G на 13 октомври

Онлайн събитието ще е второто представяне на нови продукти на компанията тази година

20:58 | 06.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: David Gray/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Gray/Bloomberg

Apple обяви, че най-голямото й събитие за представяне на нови продукти за годината ще се състои на 13 октомври, предава Bloomberg.

Базираният в Купертино, щата Калифорния, технологичен гигант съобщи във вторник датата на събитието под мотото: „Здравей, скорост“ (Hi, Speed).

Компанията планира да представи четири iPhone-а с променен дизайн с 5G безжична връзка, подобрени камери, по-бързи процесори и по-широка гама от размери на екраните.

Онлайн събитието ще е второто за представяне на нови продукти на Apple тази година, след като през септември компанията обяви нов iPad Air, освежен по-евтин iPad и ъпдейнтнати часовници Apple Watch.

Представянето на новите iPhone-и се случва около месец по-късно от обикновено, тъй като компанията трябваше да направи финално тестване, а производството беше забавено заради пандемията от COVID-19.

Въпреки бързото разрастване към услуги и нови устройства iPhone остава най-значимият продукт на Apple. Смартфонът генерира близо половината от приходите на компанията и е основен двигател на продажбите за AirPod-ите и часовниците Apple Watch. Освен това iPhone е и най-често използваното устройство за абониране към услуги и за сваляне на приложения, което в много случаи дава на Apple дял от приходите.

5G безжичната връзка на новите iPhone-и ще постави Apple в крак с най-новите предложения на Samsung Electronics, Google и други.

Новата продуктова линия ще отбележи и най-голямата вариация в размера на екраните на Apple от години, прибавяйки 5,4-инчов модел и 6,7-инчова версия.

Новите телефони ще имат най-големия редизайн от iPhone X през 2017 г., прибавяйки квадратни ръбове на мястото на настоящите заоблени краища. Четирите модела ще бъдат разделени на две по-евтини версии и два Pro варианта, като телефоните от по-високия клас използват неръждаема стомана, а по-евтините устройства – алуминий.Apple планира да добави в по-скъпите модели Lidar скенер, който подобрява приложенията с добавена реалност.

Дори след обявяването идната седмица някои от новите модели вероятно няма да са широко налични няколко седмици заради ограниченията за доставките.

Извън новите iPhone-и компанията работи и по слушалки над ухото, които ще бъдат представени още тази година. Apple планира също да обяви Mac модели със собствените процесори на компанията през ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още