IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BULPROS се слива с германската компания ec4u

Двете ще предлагат следващо поколение облачни услуги, насочени към дигитализацията

18:03 | 22.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: BULPROS</em></p>

Снимка: BULPROS

Българската технологична компания BULPROS обяви, че ще се слее с базираната в Германия ec4u, а заедното те ще предлагат следващо поколение облачни услуги, насочени към дигитализацията, гласи съобщение до медиите, разпространено от фирмите.

Според него двете компании работят заедно като партньори в дигиталните облачни решения още от 2018 г.

Сливането ще доведе до една дигитална платформа с повече от 1400 служители, работещи в 25 офиса в 11 държави, която е подкрепена от паневропейската компания за частни капиталови инвестиции Silverfleet Capital. Тя инвестира като мажоритатен собственик в новата обединена организация.

Съгласно споразумението основателите и мениджмънтът на компаниите ше запазят своите позиции като значими акционери и ще продължат да управляват новата компания.

Сливането трябва да премине процедура по регулаторно одобрение.

Ec4u е основана през 2000 г. и се занимава с дигитална трансформация на ключови бизнес процеси в сферата на маркетинга, продажбите, обслужването и онлайн търговията. Компанията предлага консултантски услуги, техническо внедряване, постоянно управление и усъвършенстване на CRM системите на своите клиенти. Досега фирмата е реализирала над 800 успешни проекта най-вече в Германия, Австрия и Швейцария, а в Европа броят на служителите ѝ е над 400.

BULPROS се роди през 2010 г. и също се занимава с дигитална трансформация, залагайки на внедряване на дигитални решения, решения за киберисурност, миграция към облака и други. Тя има над 20 офиса в Европа и Северна Америка и повече от 1000 служители.

Обединяващите се фирми имат утвърдени взаимоотношения с големи технологични компании като Microsoft, SAP, IBM, Oracle, Salesforce, Cisco и Snowflake.

От своя страна, Silverfleet Capital има богат опит с технологични компании и това я е мотивирало да инвестира. Сред последните проекти на инвеститора попадат доставчикът на тръстови, корпоративни услуги и управление на фондове TrustQuay и платформата за управление на кредити Collectia.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още