IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

EBay: Ще излезем по-силни от кризата с коронавируса

Компанията надмина прогнозите за тримесечните си приходи и печалба

10:50 | 04.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Компанията за електронна търговия eBay обяви, че ще излезе „по-силна“ от кризата с Covid-19, след като породения от пандемията скок в онлайн търговията помогна на организацията да надмине прогнозите за приходите и печалбата през празничното тримесечие, предава Ройтерс.

Цената на акциите на eBay скочи с близо 10 на сто по време на следборсовата търговия.

Глобалната здравна криза принуди милиони американци да си стоят повече у дома, което доведе до скок на онлайн поръчките на компаниите за електронна търговия, включително eBay, Amazon.com и онлайн бизнеса на Walmart.

“Ще излезем по-силни от пандемията, отколкото влязохме в нея“, обяви главният изпълнителен директор на eBay Джейми Яноун в интервю за Ройтерс.

Компанията спечели от обновената си стратегия, твърди той. Тя включва привличането на купувачите чрез модни предложения като маратонки и часовници, предлагането на по-лесни разплащания и подобряване на мобилното приложение.

EBay, онлайн магазин известен с уникалните или трудни за откриване стоки, не е фокусиран върху копирането на по-големите си конкуренти, допълва лидерът ѝ.

„Нашите клиенти бяха много активни по време на празничния сезон. Един на всеки 10 онлайн потребители в Съединените щати си е купил нещо от eBay. В Германия тази бройка е един на седем, а във Великобритания – един на четири“, допълва Яноун пред анализатори.

Освен това eBay прогнозира, че приходите ѝ за първото тримесечие ще са в диапазона от 2,94 млрд. долара до 2,99 млрд. долара. Това е над средната прогноза за 2,53 млрд. долара според Refinitiv.

„EBay все повече доказва, че е способна да запази ръстовете, които наблюдава от Covid. Очакваме тези тенденции да се вкоренят в потребителското поведение, носейки подкрепа през 2021 г.“, коментира анализаторът на Wedbush Игал Аруниан.

Броят на активните купувачи за годината е нараснал със 7% до 185 млн., докато ремонтираните подаръци са се очертали като основна тенденция по празниците, обяви компанията.

Приходите за четвъртото тримесечие, завършило на 31 декември, са се увеличили до 2,87 млрд. долара спрямо 2,24 млрд. долара, като са надминали средната прогноза на анализаторите за 2,70 млрд. долара.

Като се изключат някои елементи, eBay е спечелила по 86 цента на акция, над очакваните 83 цента на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още