IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Един от най-близките хора на Джеф Безос напуска Amazon

Джеф Уилке беше смятан за потенциален наследник на лидерския пост в компанията

20:44 | 21.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Martina Albertazzi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Martina Albertazzi/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на глобалния бизнес на Amazon с потребителски стоки Джеф Уилке ще се оттегли от компанията през първото тримесечие на 2021 г. Новината беше обявена от Amazon в документи до регулаторите, подадени днес, пише Wall Street Journal.

Дейв Кларк, който е старши вицепрезидент на операциите, свързани с търговия на дребно, ще наследи поста на Уилке след като той си тръгне, допълва американският интернет гигант.

В бележка до служителите главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос нарече Уилке „невероятен учител за всички ни“ и подчерта, че Кларк е добре подготвен да поеме ролята в началото на следващата година.

„Откакто Джеф се присъедини към компанията, имам късмета да го имам като мой учител“, посочва Безос. „Той просто е един от онези хора, без които Amazon щеше да е напълно неразпознаваема“.

Уилке е част от екипа на Amazon от повече от две десетилетия. Той се присъедини към него през 1999 г., когато ръководеше глобалните операции. След това се издигна и в момента съблюдава основния бизнес електронна търговия и с физически магазини. Уилке е един от най-близките до Джеф Безос директори и е член на неговия S-Team, група от десетина старши директори, с които лидерът се съветва.

До голяма степен се смяташе, че Уилке е определен за наследник на Безос, ако той реши да се оттегли от поста си.

В писмо до колегите си Уилке посочва, че няма нова работа. Той отговаря на въпроса защо се оттегля с: "Просто е време". 

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още