IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германската SUSE ще разкрие инженерен хъб в България

До 6 месеца трябва да приключи изграждането на центъра за иновации в София

10:36 | 13.10.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

SUSE, независима организация, разработваща решения с отворен код, ще инвестира в нов инженерен и иновационен хъб в България. Информацията съобщиха от компанията.

Базираният в София център трябва да бъде готов до шест месеца. Работата в него ще се фокусира в разработването на изцяло нови технологични решения с отворен код, които да позволят на клиентите да създават, интегрират и управляват процесите и обемите от работа навсякъде - от ядрото на компанията през локалната и облачната среда. Планира се в следващите три години в новия хъб да бъдат разкрити стотици работни места.

„Тъй като технологиите на SUSE са двигател на най-иновативните решения в областта на здравеопазването, през огромни центрове за обработка на данни, до най-мощните суперкомпютри, ще разчитаме на българските инженери да движат процеса на технологична иновация. Този нов хъб за иновации и технологии ще бъде важна част от стратегията ни за ускорен растеж с цел да предостави на клиентите ни най-добрите в класа си технологични решения, чрез разширяване на глобалното ни присъствие и иновации“, коментира Мелиса Ди Донато, главен изпълнителен директор на SUSE, цитирана в прессъобщение от компанията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
zelka007
преди 3 години
linux suse беше вторият linux дето съм екпериментирал с него в офиса ... екстра си се държеше , само дето правеше беля с word-овските бози , или те с неговите формати , и се отказах . пък и графичните системи нямат версии за linux ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още