IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Град в Тексас предлага огромни данъчни облекчения за новия завод на Samsung

Все още не е ясно на кое място ще се спре компанията

10:14 | 07.09.21 г. 5
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;SeongJoon Cho/Bloomberg</em></p>

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Град Тайлър в Тексас – едно от двете места, които Samsung Electronics обмисля като вариант за своя завод за чипове за 17 млрд. долара – планира да предложи големи данъчни облекчения, ако бъде избран от южнокорейския технологичен гигант, предава Ройтерс.

Тайлър се конкурира с друг град в Тексас - Остин, за привличането на завода, който се очаква да създаде около 1800 нови работни места. Samsung е казвала, че си търси и други потенциални места в Аризона и Ню Йорк.

Останалите вероятни локации още не са разкрили какви данъчни облекчения планират.

Предложението на Тайлър е публикувано на сайта на града и показва, че за земята, която евентуално ще използва, на Samsung ще бъде предложена безвъзмездна финансова помощ, еквивалентна на 92,5% от начисления данък върху имуществото за 10 години, 90% за следващите 10 години, а после 85% за десетилетието след това.

Други мерки включват 92,5% освобождаване от данъци върху нов имот, построен на мястото за 10 години.

Предложението ще бъде разгледано от Общинския съвет на Тайлър и от комисарите на окръг Уилямсън.

Локацията в Тайлър се намира на около 40 км от Остин. Тя е с площ 4,81 квадратни километра, което е много повече спрямо това в Остин. Миналата година Samsung купи над 250 акра (1011 квадратни километра) в Остин, което е допълнение към 350-те акра, които притежава вече и които включват единствения ѝ завод за чипове в САЩ.

Ако Samsung се спре на Тайлър, тя планира да започне строежа до началото на първото тримесечие на следващата година, а производството трябва да започне в края на 2024 г., гласи документ, подаден по-рано до властите в Тексас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 2 години
и като ги забранят законово.. кво ще се случи? ... ще си кажат еййй, ае няма да отваряме завод и няма да печелим...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 2 години
разбирам много добре идеята... и за това смятам че е лоша практика, един вид легален подкуп.... ела при нас, ето ти Х пари... а те така или иначе ще ги отворят тези места.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
zelka007
преди 2 години
виж какво облекчават , данъка в/у промишлените сгради за 30 години ... обаче ! тези ще създадът 1800 високоплатени работни места . парите от тези работни места ще се харчат директно в икономиката на тексас . данъците в/у тези заплати ще постъпват пак при тях . данъците от дейността пак ще постъпват във федералното правителство ... освен това , те условията за облекчаването важът при спазването на определени от градът условия за брой работни места . а и в допълнение , съоръжение от такъв мащаб и индустрия , създава още от 2 до 7 работни места в съпътстващи предприятия в местната икономика ... скачени съдове е малко системата ... направили са си сметката ... в цял свят се мазнят на подобни проекти ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 2 години
Това с данъчните облекчения е лоша практика ... трябва да бъде забранено със закон!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
zelka007
преди 2 години
тия що се бутат в пропадащия империализъм , а не строят в прогресивната 1/6 от земната суша ... ?! ... дядя вова , коментар ... ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още