IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на Uber ще е през 2019 г.

Компанията се е насочила към втората половина на годината, обяви главният изпълнителен директор Дара Косровшахи

13:17 | 31.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Uber е напът да стане публична компания през 2019 г., заяви пред CNBC главният изпълнителен директор на компанията Дара Косровшахи.

"Ние сме в добра позиция от гледна точка на профила на компания, от гледна точка на рентабилността и маржовете продължават да се подобряват“, коментира Косровшахи в рамките на Code Conference.

По думите му Uber има „много силно балансирано счетоводство“.

"Смятам, че сме напът към първично публично предлагане през 2019 г.“, обясни той. „Много неща могат да се случат в света, но имаме и разумен буфер, така че мисля, че сме в добра позиция“.

По-късно главният изпълнителен директор посочи, че смята, че IPO-то ще се състои през втората половина на 2019 г. Източник, запознат с въпроса, коментира, че Uber иска да стане публична в края на следващата година, но компанията още не е започнала преговори с банки.

Миналата седмица Uber заяви, че има силен ръст на приходите и е свила загуба през първото тримесечие на тази година. Компанията разкри, че нетните приходи са скочили с 67 на сто на годишна база, а загубата е намаляла с 49% спрямо същия период на предходната година. В тези данни не влизат 3 млрд. долара от продажбата на бизнеса на Uber в Югоизточна Азия на конкурента Grab и сливането с Yandex.Taxi в Русия.

Косровшахи обясни, че иска да изгради добре мениджърския си екип, да изгради наново марката и да подобри продукта преди компанията да стане публична. В плановете влиза и наемането на главен финансов директор, коментира още той.  

Още новини за Uber може да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още