Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Motoretta: Продаваме по около 100 електрически скутера годишно

Българската компания, базирана в Русе, сглобява скутерите си в няколко завода по света

Българската компания за производство на електрически скутери Motoretta продава годишно около 100 бройки от своите превозни средства. Флуктуации в годишните продажби има единствено в корпоративните сделки. Това разкри в подкаста “Update“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Елена Кирилова Десислава Николова, основател на компанията.

Вариациите в корпоративните поръчки са свързани с факта, че има компании, които си поръчват между 30 и 50 скутера извън стандартното количество, което Motoretta произвежда за пазара и сезона, допълва Николова.

Електрическите скутери на компанията се сглобяват в няколко завода по света – в Унгария, Китай, както и в Испания.

„Един продукт като скутера е достатъчно регулиран и сериозен, за да бъде сглобяван където и да е. Ние използваме специализирани заводи, в които се сглобяват от велосипеди до електромобили, за да можем да сме сигурни в качеството на крайния продукт, посочва основателката на компанията.

По думите ѝ Motoretta също е пострадала от спирането на производството през последните месеци във връзка с усилията на държавите по света да овладеят кризата с новия коронавирус.

„Както всички останали, ние търпим страхотни закъснения в доставките. Нашата версия Plus трябваше да е готова през май. Финално очакваме нейното пристигане тази седмица, за да можем да доставим следващата седмица, тъй като има много хора, направили предварителна заявка или такива, които си чакат скутерчето доста време“, посочва още тя.

Николова уточни, че компанията все още не е успяла да върне процесите си до нивото им отпреди пандемията.

„Мисля, че почти всеки един бизнес забелязва, че ще е необходимо повече време от месец-два, за да се влезе в стария ритъм на работа“, обобщава тя.

Повече за бизнеса електрически скутери и зелените решения за придвижване в града можете да чуете в записа.

По статията работиха: автор Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
ЕС говори за забрана на технологиите за лицево разпознаване