IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 80 хил. .eu домейна на потребители от Великобритания са спрени

Регистрантите имат време до края на март да потвърдят гражданството си

12:11 | 06.01.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Над 80 хил. интернет домейна, регистрирани от британци, са спрени от регистъра на ЕС - EURid, след края на преходния период за Brexit, съобщава онлайн изданието EurActiv.com.

Регистърът е информирал изданието, че само за „няколко минути“ през новата година хиляди .eu домейни, принадлежащи на потребители в Обединеното кралство, са били спрени, т.е. нямат никаква функционалност като уебсайтове. В допълнение, нито един регистрант от Обединеното кралство не може да получи домейн .eu.

Всички британски потребители с .eu домейни са били уведомени за спирането на ключовите функционалности на техните онлайн услуги.

EURid регистрира и поток от известия от базираните в Обединеното кралство регистранти, използващи .eu домейни, които променят учрежденията си, за да си възстановят статуса „регистриран“ да възстановят функционалността на сайтовете си.

Спирането на домейните ще важи до края на март т.г. През този период могат да се правят актуализации на адресите на регистрантите за тези, които желаят да мигрират от обект в Обединеното кралство към такъв в ЕС. Всеки потребител ще може да предостави доказателства за гражданството си, независимо от местоживеенето си.

Още в началото на 2019 г. стана ясно, че Европейската комисия има планове да отмени всички базирани в Обединеното кралство домейни .eu бързо след края на преходния период за Brexit. Един интересен казус е със сайта Leave.EU - уебсайтът на кампанията на лобито в подкрепа на Brexit, финансиран от спонсора на UKIP Арън Банкс и подкрепен от бившия евродепутат Найджъл Фарадж. До края на 2020 г. не беше ясно дали сайтът ще смени домейна си, но изданието е проверило, че е променен регистрантът, който вече е в Ирландия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
юрист
преди 3 години
А така... СУПЕР- на ти великобритания високомерие, на ти пряка дискриминация на българите- висококвалифицирани специалисти заради гражданството им;0 Това е началото на края на новата потъваща Атлантида- ю.к. Малко ви е- още може и трябва. Ако наистина гледахте по правилния начин за отделянето си от ЕС, би следвало вашите вуз-ове да произведат поне два випуска ваши собствени квалифицирани кадри, които на секундата да заменят средния мениджмънт, които са ЕС граждани.Вие тръгнахте с голо д9пе да сядате върху таралежа;0
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още