Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Най-лошите технологии на десетилетието

Mashable класира джаджи и технологии, които в крайна сметка не ни бяха особено полезни, а някои дори се оказаха опасни

Най-лошите технологии на десетилетието

Снимка: Pixabay

Важно е редовно да си напомняме, че и другите хора също допускат грешки. Затова ще надникнем към турбулентните моменти на последното десетилетие.

Има една конкретна индустрия, която продължава да се представя особено добре, когато става дума за забъркването на каши. Разбира се, това е технологичният сектор, пише Mashable.

Настанете се удобно, сложете си заглушаващите шума слушалки и се отдайте на възможността да прочетете за красивите провали, събрани от изданието в следващия списък.

Ховърборди

Снимка: Архив Ройтерс

Възходът на ховърбордите започна някъде около 2015 г. IO Hawk беше звездата на технологичното изложение в САЩ CES. Преди всички да разберат какво се случва, тези устройства със странно име, се оказаха почти навсякъде, обещавайки ни светло ново бъдеще в сферата на мобилността.

Въпреки това дори необузданият смях от наблюдаването как хората падат от тази странна двуколка, която на всичкото отгоре има шанса да се самозапали, не успя да скрие факта, че тези неща са опасни. Всъщност особено опасни.

Проблемните ховърборди имаха тенденцията да избухват в пламъци и дори успяха да вземат жертви. През 2017 г. две деца починаха след запалването на зле направен ховърборд.

Instagram

Снимка: Архив Ройтерс

Instagram не беше нещо повече от приложение за споделяне на снимки, когато се появи през октомври 2010 г. Сега, вече притежавана от Facebook, социалната мрежа е известна с ролята си в намесата в изборите и способността ѝ да промотира странни неща. Подобно на компанията си майка, управлявана от Марк Зукърбърг, Instagram събира и води до създаването на съдържание, помагащо за възхода на капитализма на наблюдението. Да не забравяме и проблемите с пристрастяването и влиянието върху психичното здраве, които Instagram носи и за които се говори все повече. Това е и мрежата, която роди “личните брандове”, позволявайки на всеки да продава всичко през профила си.

Google Glass

Снимка: Архив Ройтерс

Помните ли ги? Умните очила на Google, които показваха малки изображения пред окото на потребителя. Идеята беше за вид мобилен, носим дисплей, който е свързан със смартфона. Google обеща на всички, че този компютър за лице ще промени правилата на играта. Още преди тази странна джаджа да се озове в ръцете на първите си потребители за забавната цена от 1500 долара, интернет осъзна, че са пълна глупости, пише Mashable. В допълнение към това самата камера беше особено странна и благодарение на всички тези фактори Google Glass останаха в миналото. Днес все още съществува версия за корпоративни цели, но дори Google призна, че е объркала сериозно нещата с интелигентните си очила.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

2
 
2
 
4
Бидонойл до: khao
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Неаргументирано мнение = безполезно мнение.
0
 
3
 
3
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Умните колонки няма да са провал. Вече са се продали в милиони и не само продажбите, ами и поръчките през тях носят и ще носят доста пари на компаниите зад тях. Също така с тяхна помощ ще може да се развие ИИ на компаниите, които стоят зад тях. Със сигурност ще има проблеми и спънки, но това не значи, че са провален продукт.
4
 
5
 
2
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
изключително плоска и повърхностна статия !
2
 
9
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Няма как всички нови неща да са успешни, гугъл имат 10тки провали (има един сайт, който съдържа всички техни провалени проекти), но 1 техен проект да успее, покрива останалите. И инстаграм не бих го нарекъл "лош", стриже сума ти "овце" и изпълнява целта си - събиране на снимки, а тези снимки с ваше съгласие или не, най-вероятно се ползват за трениране на ИИ и разпознаване на лица. Работя в подобна сфера и достъпът до голям брой данни, е много труден, а без тях ИИ няма как да направи добър модел.

Още от Новини
Силното търсене на игри увеличи печалбата на Tencent с 37%