IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix прекратява отношенията си с Кевин Спейси

Netflix също така отказва да разпространява филма "Гор", в който Кевин Спейси е съпродуцент и играе ролята на писателя Гор Видал

10:22 | 04.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията за стрийминг услуги Netflix обяви, че прекратява отношенията си с Кевин Спейси за сериала "Къща от карти" след отправените към актьора обвинения за сексуални посегателства, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Netflix съобщи, че повече няма да участва във финансирането на сериала "Къща от карти", ако Кевин Спейси продължи да играе в него. Компанията ще продължи да работи с продуцентската къща MRC, която е съпродуцент на сериала, за да се прецени дали той може да бъде завършен без Спейси.

Netflix също така отказва да разпространява филма "Гор", в който Кевин Спейси е съпродуцент и играе ролята на писателя Гор Видал. Филмът в момента е в постпродукция и се очакваше да излезе догодина.

Във вторник Netflix вече обяви, че замразява работата по шестия и последен сезон на "Къща от карти".

От началото на седмицата зачестиха обвиненията срещу Кевин Спейси за сексуален тормоз или сексуални нападения както в САЩ, така и във Великобритания. Някои от тези обвинения са за случаи отпреди десетилетия, като едно от тях е за опит за изнасилване на 15-годишен младеж. 

Спейси не е арестуван и не са му повдигнати обвинения.

/БТА/

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още