IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата видео стрийминг платформа Quibi залага на кратките форми

Тя ще предлага достъп до видео съдържание, дело на холивудски имена

08:30 | 10.01.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Quibi Facebook page</em></p>

Снимка: Quibi Facebook page

Нова стрийминг услуга ще се появи в САЩ на 6 април. Името ѝ е Quibi и вече е набрала 1 млрд. долара капитал. В допълнение към това компанията е привлякла част от най-големите имена в Холивуд, които да създават съдържание за изцяло мобилната услуга.

Всяко предаване ще е с дължина до 10 минути, пише BBC.

Фирмата планира да таксува потребителите по 4,99 долара месечно за основен достъп и по 7,99 долара на месец за версия без реклами.

Големият въпрос е дали потребителите ще искат да плащат за поредна стрийминг платформа.

Главният изпълнителен директор на Quibi Мег Уитман и основателят Джефри Катценберг обявиха подробностите около услугата на технологичното изложение CES в Лас Вегас.

Уитман беше главен изпълнителен директор на eBay и Hewlett Packard Enterprise, а Катценберг продуцира едни от най-известните анимационни филми на Disney преди да се прехвърли в Dreamworks Animation.

Звездите, които ще се включат в новата услуга, са режисьорите Стивън Спилбърг и Гийермо дел Торо, моделите Криси Тейгън и Тайра Бенкс, както и актьорите Бил Мъри, Идрис Елба и Рийз Уидърспун.

В допълнение услугата планира да показва новинарски емисии от NBC, BBC и Telemundo.

По-голяма част от презентацията на CES беше посветена на функция, наречена Turnstile, която позволява на зрителите да виждат картината на цял екран, независимо дали държат телефона в портретен или пейзажен режим.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 03:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още