IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Paysafe се завръща на борсата след сделка за 9 млрд. долара

Компанията се слива с дружеството за придобиване със специално предназначение Foley Trasimene Acquisition

18:21 | 07.12.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Paysafe</em></p>

Снимка: Paysafe

Фирма, подкрепена от ветерана инвеститор Бил Фоли, обяви днес, че е одобрила сливането си с Paysafe Group Holdings, което оценява платформата за разплащания на около 9 млрд. долара, включително дълга, предава Ройтерс.

Сливането на Paysafe с компанията за придобиване със специално предназначение (SPAC) Foley Trasimene Acquisition Corp II ще доведе до листване на базираната в Лондон компания на борсата в Ню Йорк под символа “PSFE”, разкриват компаниите.

Книжата на Foley Trasimene повишиха стойността си с 12% преди отварянето на борсата.

В интервю Фоли заявява, че Paysafe е била на върха в целевия списък на сливанията, тъй като разполага с различни бизнеси, които могат да бъдат разширени.

„Тя е в чудесна позиция и ние планираме да се възползваме от това“, коментира той.

Привлекателността на финтех компаниите за придобивания се увеличи по време на пандемията на Covid-19, след като все повече хора пазаруват онлайн и правят повечето си разплащания дигитално.

Филип Макхю, който ще остане главен изпълнителен директор на Paysafe след сделката, коментира пред Ройтерс, че компанията има за цел да разшири своя дигитален портфейл, като придобие няколко играча в тази област, включително да изгради позициите си на развиващия се пазар на спортни залози в Съединените щати.

Част от финансирането за сделката ще дойде чрез частна инвестиция в публичен капитал на стойност 2 млрд. долара, което може да я превърне в един от най-големите подобни инструменти.

Фоли твърди, че той и Макхю са провели 74 разговора в Zoom в рамките на три седмици, за да осигурят инвестицията, което според него е изтощително преживяване, но е показало, че историята на Paysafe е достигнала до инвеститорите.

Сделката бележи завръщане на фондовия пазар на Paysafe, която Blackstone Group и CVC Capital Partners направиха отново частна през 2017 г. за 4,7 млрд. долара, включително дълга.

Двете компании за дялово участие ще бъдат най-големите инвеститори.

Мартин Бранд, старши управляващ директор в Blackstone, коментира в интервю, че запазването на по-голямата част от инвестицията ѝ ще помогне на изкупуващата компания да се възползва от очакваното силно представяне, което Paysafe ще има занапред.

Credit Suisse и Morgan Stanley са били финансови съветници на Paysafe, а банкери на RBC Capital Markets, Bank of America Corp и JP Morgan Chase са асистирали на Foley Trasimene.

Още технологични новини можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Д.Петков
преди 3 години
Символа на SPAC-а е BFT, в зависимост от брокера може да бъде и BFT.U или BFT.UN. Чак след като се потвърди сделката, тогава ще се промени Символа на PSFE. Очаква се това да се случи през Q1 на 2021. В момента са на $12.70, още не е късно да се купи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още