Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Собственикът на bTV проучва възможността за продажба на компанията

От СМЕ подчертават, че разглеждат различни варианти и до сделка може и да не се стигне

Собственикът на bTV проучва възможността за продажба на компанията

Снимка: bTV Facebook Page

Американският собственик на телевизия bTV и други канали от групата - Central European Media Enterprises (CME), обяви днес, че започва процес на проучване и оценка на потенциални стратегически алтернативи за бъдещето на компанията. Това може да включва продажбата на част или цялата компания, която управлява водещи бизнеси на пет пазара от Централна и Източна Европа.

Освен възможността за продажба на компанията, в това число и българските си активи, вариантите пред CME може да включват още сливане с друг стратегически партньор, рекапитализация или продължение на дългосрочния бизнес план на компанията. 

Според информацията, публикувана на фондовата борса в Чехия, най-големият акционер в СМЕ - AT&T, подкрепя изцяло плана за преглед на стратегическите алтернативи.

"СМЕ притежава много уникален пакет от активи и е установила ненадмината лидерска позиция на някои от най-бързо разрастващите се медийни пазари. След пет години на безпрецедентен растеж и впечатляващо свиване на задлъжнялостта Компснията никога не е била в по-добра форма", казва председателят на СМЕ Джон Билок.

"Силно вярваме, че сега е правилният момент да изготвим подобен стратегически преглед. Компанията продължава успешно да изпълнява дългосрочния си план и едновременна оценка на други подходящи стратегически алтернативи представлява допълнителен начин да се намери най-добрия вариант да се максимизира стойността за всички акционери на СМЕ", допълва той.

От компанията ясно отбелязват, че не е сигурно дали проучването на стратегическите алтернативи в крайна сметка ще доведе до сделка. За момента няма установен график за протичането на процеса.

СМЕ работи на пет пазара в Централна и Източна Европа - Чехия, Румъния, Словакия, Словения и България. В България тя е собственик на медийната група на bTV, която включва каналите bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring.

Припомняме, че СМЕ купи медийната група през 2010 г. за 400 млн. долара. По-рано през годината компанията продаде хърватския и словенския си бизнес на Slovenia Broadband за 230 млн. евро. Компанията възнамерява да ползва средствата за погасяване на част от дълга.  

CME е медийна и развлекателна компания, чиито акции се търгуват на NASDAQ Global Select и на Пражката фондова борса.
По статията работи: Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
5
 
3
deant до: michaelis12
преди 1 месец
ще стане като НОВА. ще бъде купено от някой бъларгарски сополонакко като Домусчиев. и ще продължават с бозите. А Славчо не го знам защо се прави на супер герой. Да прави всяка вечер там скечове с актьорите си да се смеем. Политически шитни бол, малко комедийни предавания има.
0
 
13
 
2
преди 1 месец
Ау и ще пропуснем последните 300 серии на турската боза от 20ч, аз съм "За".
7
 
11
 
1
преди 1 месец
Американският собственик на телевизия bTV и други канали от групата - Central European Media Enterprises (CME) .....
----------------------------------------------------------------------
а леле майко, Сашвевци ше фалиргат от БТВто щот никой не глеа Славчо тъппунгерот ..... :)) Тиквесторо а кога ваще Американци ше ви продадат щот кат глеам не успяха със Стоен и Сократа и Хюсеина да постигнат нешо съществено ??? ...... :)) Просто нащо племе като такоа не възприема ваще преписани и сложени тъпотии отвънка .....

Още от Новини
Ще има ли Huawei своя операционна система