IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spotify разширява портфолиото си с придобиването на Betty Labs

Шведският гигант се фокусира все повече върху аудио съдържанието, предавано на живо

23:00 | 30.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Музикалната стрийминг услуга Spotify обяви, че е придобила Betty Labs – компанията зад фокусираното в спорта аудио приложение Locker Room, а с тази сделка се опитва да ускори насочването си към аудио съдържание, предавано на живо, предава Ройтерс.

Новите базирани на глас платформи, включително социалната мрежа Clubhouse, се радват на бърз растеж в последните месеци по време на пандемията на Covid-19. Locker Room се появи през октомври 2020 г. и стана популярно приложение сред спортните фенове.

Музикалната стрийминг платформа заяви, че в следващите месеци ще „развие и разшири“ Locker Room, така че да предлага спортни, музикални и културни програми, както и дискусии на живо с професионални атлети, музиканти и други личности.

„Създатели на съдържание и фенове искаха формати с предавания на живо в Spotify и ние се вълнуваме, че скоро ще пуснем такива за стотиците милиони слушатели и милионите създатели в нашата платформа“, коментира Густав Сьодерстрьом, главен директор Проучвания и развитие в Spotify.

Шведският гигант не разкрива каква е стойността на придобиването. Betty Labs първоначално беше подкрепена от Lightspeed Venture Partners, а по-късно от GV, звеното за рисков капитал на Alphabet, както и от Precursor Ventures. Миналия октомври Betty Labs набра 9,3 млн. долара сийд инвестиция, водена от GV.

„Развълнувани сме да обединим сили със Spotify и да продължаваме да градим бъдещето на аудио услугите – ще инвестираме повече в нашия продукт, ще отворим преживяването към аудиторията на Spotify, ще диверсифицираме нашите предложения на съдържание и ще продължим да разширяваме общността, която сме изградили“, заяви основателят и главен изпълнителен директор на Betty Labs Хауърд Акумая.

Същевременно Spotify продължава насочването си към подкастите и похарчи стотици милиони долари, за да разшири каталога си. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още