IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WeWork може да съкрати около 500 души

Компанията се опитва да преодолее проблемите си и дори предвижда продажби на активи, твърдят източници

12:45 | 09.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Сагата с WeWork продължава и тази седмица с появата на информация, че компанията може да съкрати около 500 работни позиции, пише TechCrunch.

Бизнесът за съвместна работа, чийто ексцентричен съосновател и главен изпълнителен директор Адам Нюман се оттегли от поста си преди две седмици, се очаква да освободи 350 служители от корпоративното си подразделение, писа The Information.

Първоначалните съкращения ще засегнат софтуерните инженери, продуктовия мениджмънт и екипите, отговарящи за данни.

Други 150 служители могат да бъдат съкратени, тъй като компанията обмисля продажбата на някои активи, включително Managed by Q, Teem, SpaceIQ, Conductor и MeetUp.

Базираната в Ню Йорк WeWork има около 15 хил. служители и се очаква да съкрати до 2000 души, в опит да свие разходите си и да промени нагласите към евнетуалния си дебют на публичния пазар.

WeWork подаде проспект за IPO, но реши да отложи листването, след като Нюман напусна, а бившият заместник-председател Себастиан Гънингам и бившият президент и главен оперативен директор Арти Минсън си поделиха позицията на главен изпълнителен директор.

Сега се очаква IPO-то да се състои през 2020 г. при оценка от 10 млрд. долара. Същевременно се твърди, че WeWork води преговори с JPMorgan за получаване на финансова инжекция в последния момент, така че да замени капитала, очакван от отложеното листване. Съкращенията на служители са част от стратегията на банкерите.

WeWork преди беше оценена на 47 млрд. долара въпреки загубата на близо 1 млрд. долара за шестте месеца до 30 юни.

Компанията не е отговорила веднага на запитването за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още