IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безос загуби 13,5 млрд. долара след разочароващия отчет на Amazon

Въпреки това той запазва титлата си на най-богат човек в света

22:02 | 30.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

По-слабите от очакванията резултати на Amazon.com през второто тримесечие нанесоха удар на богатството на основателя на компанията, предава Bloomberg.

Нетното богатство на Джеф Безос е намаляло с 13,5 млрд. долара, след като резултатите, публикувани след края на борсовата търговия в четвъртък, не отговориха на очакванията на Wall Street и предизвестиха края на силния ръст на приходите от продажби на гиганта в търговията на дребно, стимулиран от пандемията. Спадът изтри 80% от ръста на богатството на Безос през тази година.

Книжата на Amazon поевтиняха със 7,2% до 3339,18 долара към 17,51 ч. българско време в Ню Йорк, понижавайки състоянието на главния изпълнителен директор на компанията до 193,6 млрд. долара. Въпреки това той запазва титлата си на най-богатия човек в света, сочи индексът на милиардерите на Bloomberg. Безос води с около 8 млрд. долара на основателя на Tesla Илон Мъск.

Седмицата беше смесена за технологичните милиардери в Америка. Силният отчет на компанията майка на Google - Alphabet, подкрепи нетното богатство на съоснователите Сергей Брин и Лари Пейдж, а силните резултати на Microsoft и Facebook не доведоха до скок на богатството на техните акционери-милиардери.

Марк Зукърбърг изгуби 5,4 млрд. долара в четвъртък, след като книжата на социалната мрежа записаха най-големия си спад от два месеца заради притеснения за растежа на приходите от реклама.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още