IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ikea отговори с хумор на новата чанта на Balenciaga

Тази седмица френската модна къща представи нова кожена чанта, която изумително много прилича на синята чанта за пазаруване на Ikea

13:38 | 26.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Twitter</em></p>

Снимка: Twitter

Дизайнерите на луксозния бранд Balenciaga трябва да са големи фенове на Ikea, след като френската модна къща представи нова кожена чанта, която изумително много прилича на популярната синя чанта за пазаруване на Ikea, коментира AdWeek.

Разликата в цените обаче е доста по-сериозна. Чантата на Balenciaga струва 2145 долара, докато тази на Ikea е едва 99 цента.

Заигравката е твърде забавна, за да бъде подмината от Ikea. В Швеция, подтикната от рекламния си партньор Acne, компанията (чрез отдела си Ikea Creative Shop) публикува обява из вестниците и статия в социалните медии, с които комично обяснява на читателите как да различат чантата на Balenciaga от тази на Ikea.

След съветите към клиентите за това как да разпознаят оригиналната чанта Ikea Frakta са:

1) Разтърсете я. Ако шумоли, значи е истинска.

2) Мултифункционална е. Може да носи от екипировка за хокей до тухли, или пък вода.

3) Хвърлете я в прахта. Истинската Frakta просто трябва да бъде изплакната с градински маркуч, когато се изцапа.

4) Сгънете я. Можете ли да я сгънете до размер на малко портмоне? Ако отговорът е да, поздравления.

5) Вижте вътре. Оригиналът е с истински етикет Ikea.

6) Цената. Само 0,99 цента.

Йохан Холмгрен, творчески директор на Acne, казва за AdFreak, че ответната реклама се е родила много бързо.

Тя е била създадена в рамките на само няколко часа след представянето на чантата на Balenciaga. “След това отидохме до един от модните ни фотографи, Андерс Килберг, и заснехме чантата в студиото му, със същото усещане и светлина като на чантата Balenciaga. Същият ден изпратихме финалния вариант на всички пазари“, разказва Хомлгрен.

Balenciaga все още не е потвърдила, че с чантата си изказва уважение към Ikea, но е трудно за вярване, че това не е така. Холмгрен нарича хода на Balenciaga “неочакван и брилянтен. Хареса ми флиртът. И си помислих, защо да не отвърнем на този флирт?“.

Междувременно представител на Ikea заяви за Today: “Изключително поласкани сме, че чантата на Balenciaga прилича на култовата синя чанта на Ikea, струваща само 99 цента. Нищо не може да задмине многостранността на една голяма синя чанта!“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още