IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PepsiCo залага на енергийните напитки с ново придобиване

Гигантът купи дял в компанията Celsius Holdings

19:59 | 01.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Daniel Acker/Bloomberg</em></p>

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

PepsiCo обяви, че инвестира 550 млн. долара в производителя на енергийни напитки Celsius Holdings, като част от дългогодишна дистрибуционна сделка за по-малката компания, пише CNBC.

Цената на акциите на Celsius нарасна с 8% преди началото на борсовия ден, с което пазарната стойност на фирмата достигна 6,7 млрд. долара.

Celsius очаква да спечели повече място на рафтовете на търговците на дребно и да се появи и в независими търговски обекти, като бензиностанции. Pepsi започва да помага за дистрибуцията от днес.

Инвестицията на Pepsi в Celsius обхваща миноритарен дял от близо 8,5% в компанията. Гигантът за храни и напитки също така ще номинира директор, който ще влезе в борда на Celsius.

Celsius, която е основана през 2005 г., се радваше на огромния растеж на продажбите на енергийните си напитки по време на пандемията. През първото тримесечие приходите ѝ в САЩ скочиха с 217% до 123,5 млн. долара.

Компанията рекламира продуктите си като „здравословни“ енергийни напитки, насочени към по-младите потребители, които са активни и спортуват. Напитките на Celsius включват съставки като джинджифил и зелен чай, вместо изкуствени съставки или захар.

За Pepsi сделката може да е полезна за засилване на връзките ѝ на пазара на енергийни напитки. Това е един от най-бързо растящите сегменти на пазара на напитки, извън алкохолните, а Pepsi залага на енергийните предложения в последните години, докато покупките на газирани напитки намаляват. В началото на 2020 г. тя придоби производителя на енергийни напитки Rockstar за 3,85 млрд. долара с цел да възроди продажбите му. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още