IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Авто Юнион" продава официалния вносител на Mazda в България

Купувач е компанията официален вносител на камиони с марка MAN у нас

19:54 | 16.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Авто Юнион АД</em></p>

Снимка: Авто Юнион АД

Официалният вносител на автомобили с марка Mazda за България и Северна Македония – „Стар Моторс“ АД, ще има нов собственик.

„Авто Юнион“ АД, което е част от групата на „Еврохолд България“, е сключило предварителен договор за продажба на компанията на „М Тракс България“ ЕООД - официален вносител на камиони с марка MAN за България, съобщават от „Еврохолд България“ чрез сайта x3news.com.

Не се цитира сума на сделката.

Споразумението ще подлежи и на регулаторно одобрение от Комисията на защита на конкуренцията (КЗК). Тя обаче още не е образувала производство по концентрацията.

„Стар Моторс“ EООД е основана през 2000 г. и е основен вносител на автомобили с марка Mazda за България и Република Северна Македония. Компанията разполага със собствени и преоторизирани продажбено-сервизни центрове в 9 града в България и автосалон със сервизен център в Скопие.

Сделката е част от стратегията за развитие на „Еврохолд“, която предвижда продажба на автомобилния и лизинговия бизнес на групата и фокусиране върху енергийния и застрахователния бизнес след придобиването на дружествата на ЧЕЗ Груп в България, посочва се в съобщението на компанията.

Тя припомня, че през юни „Авто Юнион“ продаде дъщерната си „Н Ауто София“ ЕАД - основен дилър на автомобили с марка Nissan и мажоритарен собственик на Еспас Ауто, най-големият дистрибутор в България на автомобилите с марка Renault и Dacia. Купувач е „Булфарма“ ООД, собственик на частната болница „Софиямед“.

„Авто Юнион“ АД обединява инвестициите на „Еврохолд България“ в автомобилния сектор. Автомобилният холдинг предлага на българския пазар 9 марки автомобили, 3 марки мотоциклети и мотопеди, 4 марки масла, смазочни продукти, течности и 1 бранд решение за горива. Сред предлаганите марки са Ferrari, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Opel.

Част от „Авто Юнион“ са компаниите „Ауто Италия“, „Мотобул“, „Булвария София“, „Булвария Варна“, „Авто Юнион Сервиз“, „Дару Кар“, на които също ще се търси купувач.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още