IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск отново нагледа германската фабрика на Tesla

Изпълнителният директор на концерна се срещна с ръководството на Бранденбург

11:15 | 12.08.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Мъск в Германия. <em>Снимка: EPA/ALEXANDER BECHER</em></p>

Мъск в Германия. Снимка: EPA/ALEXANDER BECHER

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск се срещна в сряда вечерта с ръководството на Бранденбург, германската провинция, където се изгражда европейската гигафабрика на групата за 5,8 млрд. евро, съобщи в Twitter икономическият министър на провинцията Йорг Щайнбах.

Щайнбах, който публикува снимка на Мъск заедно с съобщението в Twitter, заяви, че на срещата присъства и премиерът на Бранденбург Дитмар Войдке.

„Много спокойна вечерна среща с @elonmusk, D. Woidke, колеги от двете страни и аз. В атмосфера на взаимно доверие обсъдихме останалите задачи. Благодаря на Вас и Вашето страхотно семейство за това посещение, Илон!“, пише Щайнбах.

 

Коментарите му се случват, след като данните за публичните полети, цитирани и от Bloomberg, по-рано показаха пристигането на самолета на Мъск в Германия, където Tesla е изправена пред забавяне в опитите да въведе новия производствен обект в експлоатация.

Мъск редовно пътува до Германия, за да провери напредъка на завода и по време на посещение през май критикува германската бюрокрация. Той провеждаше и разговори за назначаване на мениджъри и пренощуваше там.

Междувременно в германската фабрика вече се предвижда да не се произвеждат само електрически автомобили, но и батерии. Въпреки това все още няма окончателно разрешение, което прави съмнителни плановете на компанията да се пуснат в експлоатация поне части от фабриката, които вече са в тестова фаза, до края на годината.

Tesla вече отложи очакваното отваряне до края на 2021 г. Агенцията за опазване на околната среда в Бранденбург все още не е дала окончателно одобрение - което означава, че не може да се изключи по-нататъшно забавяне дори през 2022 г.

Предвижда се Армин Лашет, кандидатът на консерваторите да наследи Ангела Меркел като канцлер, да посети завода на Tesla, разположен в Грюнхайде близо до Берлин, в петък, за да се срещне с местния персонал като част от предизборната си кампания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 3
redcretin
преди 2 години
Добре дошъл да си плати глобите :)Апропо с цялото му дърдорене за по-екологичен свят - частен самолет? Мдаааа...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
zelka007
преди 2 години
в тексас започнаха строителството по-късно , но вече тестват части от поточната линия на модел Y , и трупат складови запаси за стартиране на производство ... пробния старт на поточната линия е след няколко седмици ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още