IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият в света луксозен седан на водород е френски

Мощността на задвижващата система на модела Hopium Machina е 500 конски сили, а пробегът с едно зареждане - 1000 километра

14:00 | 03.10.20 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Hydrogen Motive Company</em></p>

Снимка: Hydrogen Motive Company

Френският автомобилен концерн Hydrogen Motive Company (HMC), основан от автомобилния пилот Оливие Ломбард, си е поставил за цел да стане европейски лидер в областта на водородните технологии. А за тази цел ще му помогне седанът Hopium Machina, който беше определен като "първия в света автомобил от клас лукс с водородно задвижване", съобщава Automedia

Засега французите показаха само една снимка и кратко видео, на които се вижда автомобил с 4 врати и странна оптика, както и с вентилационни решетки отпред и отзад. Според Ломбард, седанът представлява технически пробив в областта на водородните силови агрегати, но технически подробности не се разкриват.

Засега е известно само, че мощността на задвижващата система е 500 конски сили, а пробегът с едно зареждане - 1000 километра. От компанията обещават "най-модерни система за комуникации, безопасност и ергономия, съчетани с уникален дизайн".

Първият прототип на водородния седан трябва да бъде показан до края на следващата година, но серийното производство ще стартира не по-рано от 2026 г. То ще се осъществява във Франция, а седанът Hopium Machina ще се продава в Китай, Европа, Япония, Южна Корея и САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 1
Hahoto2
преди 3 години
Не е лошо, но ще се наложи да покрият цял Китай с батерии кабеляци и фотоволтаици, за да си запазят икономика и да са климатично неутрална до 2050 година. И тъй като под фотоволтаиците ориз не вирее, а от нашите братя роми знаем, че гладът е по-силен от тока, да му мисли ККП и другаря Сяопин!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
driverf1
преди 3 години
Той много добре знае колко е цената,но нарочно задава така въпроса.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 1
data
преди 3 години
Само да поправя - прогнозната цена за тока от Белене е между 8 и 10 евроцента за кВтч
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
julian12
преди 3 години
Понеже пак не си запознат. Още преди 2014 Шел започна да променя посоката. Петролните компании се преориентират доста отдавна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 5
zelka007
преди 3 години
светло бъдеще за фосилите ... :))) ... таман ще е изградена мрежата от водородни станции из Европа ... и баровците дето точат дивиденти ще си вземат по една водородна каляска да си джиткат из европейските столици ...понеже китайците нямало да се отказват от фосилите ... тия дни са завършили и включили към мрежата най-голямата слънчева централа в света - 2,2GW с 202MWh батерия за съхранение и всичко на стойност $2,2млрд. ... и ще продава ток в местната мрежа на 0,085лв за кВтч ... само за протоколът , колко беше прогнозната цена от беляНЕ ... :)))за да си представите мащабът на батерията , значи ще може да захранва София за няколко часа изцяло ... :)))найс , а hahoto2 ... ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още