IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spark увеличава автопарка си у нас с 80 електромобила

Групата планира експанзия в Латвия

14:01 | 06.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Spark</em></p>

Снимка: Spark

Услугата за споделена мобилност Spark обяви, че увеличава автопарка си в България с още 80 нови електромобила. С това общите автомобили на компанията в София вече са над 350, сочи съобщение на Spark.

Новите електромобили са модел Hyundai Kona и вече са достъпни за ползване от потребителите. През мобилното приложение на компанията могат да се наемат 9 различни модела електромобила.

Въпреки зачестилите през 2019 г. атаки срещу автомобили на компанията, тя планира да продължи да увеличава сериозно автопарка си у нас, както и зоните за наем и освобождаване. Същевременно от Spark обещават да добавят и изцяло нови модели електромобили към автопарка си.

Spark, която позволява намирането и наемането на електрически автомобили през мобилен телефон, е част от международната група Spark Technologies. Групата оперира на още два пазара, освен в България – Румъния и Литва.

Spark Technologies планира да продължи международната си експанзия. От компанията обявиха, че съвсем скоро предстои навлизането на услугата и в Латвия.

През първото тримесечие на миналата година главният изпълнителен директор на Spark Стефан Спасов заяви в предаването Update по Bloomberg TV Bulgaria, че компанията иска да направи експанзия в две държави от Източна Европа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още