IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla достигна 100 млрд. долара пазарна капитализация

Wall Street гласува доверие на компаниите за електромобили

10:59 | 22.01.20 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Angel Garcia/Bloomberg</em></p>

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Tesla се превърна в първата листната в САЩ автомобилна компания, която достигна пазарна капитализация от 100 млрд. долара. Производителят постигна това по време на следборсовата търговия във вторник, а новините са сигнал за доверието на Wall Street в бъдещето на електромобилите, предава Ройтерс.

Тази капитализация е достигната само месец, след като акциите на Tesla преминаха цената от 420 долара – прословутата сума, която главният изпълнителен директор Илон Мъск заяви, че ще е достатъчна, за да направи компанията отново частна.

През август 2018 г. Мъск написа в Twitter, че има „необходимите средства“ за тази цел. По това време стойността на книжата беше около 335 долара.

По време на следборсовата търговия снощи цената на акциите на Tesla нарасна с 1,4 на сто до 555 долара.

Новата пазарна оценка поставя Мъск по-близо до сдобиването с първия транш от 346 млн. долара от рекордното му възнаграждение.

Капитализацията от 100 млрд. долара трябва да се задържи месец и средно шест месеца, за да задейства получаването на първия от 12-те трашна опции, предоставени на Мъск при покупката на акции на Tesla.

Компанията, която вече е оценена повече от Ford Motor и General Motors взети заедно, се радва на почти удвояване на цената на акциите през последните три месеца, подкрепена от тримесечната печалба, отчетена през октомври, новините за ускоряване на производството в китайския завод и по-добрите от очакваното доставки на коли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 4
Императорът
преди 4 години
Люсиене - я ми обясни - какво в тая акция струва 1 Б или 500 долара или каквато и да е трицифрена или дори двуцифрена сума? Милиардните загуби всяка година ли - година след година? Шефчето ли - което първо лъже акционерите, че щял да я свали от борсата, щото някакви арапи дошли да я купуват, а после им се подиграва, докато се напушва с трева в радио студиото? Че аз на такъв наглец и мошшшшшеник и 10 лева няма да му дам, камо ли 1000 долара !!! Някой акционер да е видял и един цент файда от Теслата - акционер, а не спекулант?Ами няма и да види в обозримо бъдеще.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 2
kane
преди 4 години
Целтта на Мъск е да "промени света", а не да печели пари с компаниите си. Той е надживял парите и мечтае, което трябва всички да правим, но не сме толкова умни.Следователно никой сериозен инвеститор не би трябвало да инвестира в неговите мечти. Още повече, че няма никаква връзка между фундамент и цена, защото просто няма фундамент, а само една цена... кой по дяволите купува тук на това ниво с тези данни!?! ... това с тесла се нарича дот ком бам... хората са надрусани и Лусеин спри да дрънчиш розови безмислици
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 4
Onia
преди 4 години
Този определено ме кефи. Мечтайте и преследвайте мечтите си! Пътят не е лесен, има възходи и падения, но не забравяйте: никой не е постигнал повече отколкото си е пожелал! А форумните експерти искам да попитам: вие за какво мечтаете и какви мечти преследвате????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 11
Bingomatic2
преди 4 години
Според мен, много хора ще изгорят с тези акции, ама не смея да ги шортна защото не знам докъде ще стигне балона.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 11
lyusien
преди 4 години
Следващата цел на Тесла е цена на акция от 1000 долара Това разбира се няма да стане веднага Цените на акциите на борсата се движат нагоре и надолу Но трябва да следите йността на компанията Ако Тесла започне производството на ел камиони през 2020 г Ако подобри качествата и пробега и цената на модел 3 Ако разшири производствения капацитет в Китай до 500 К автомобили годишно и започне усилено строителството на завода си в Германия можем да видим цена от 1000 долара още в края на 2020 г
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още