IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen обмисля възможността за нов завод на Skoda в България

Заради силните продажби на марката надзорният съвет на Volkswagen обмисля възможността за откриването на нови производствени мощности

16:08 | 06.11.18 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Volkswagen обмисля възможността да отвори нов завод на автомобилната марка Skoda извън Чехия, като едно от възможните места за това е България. Това съобщава авторитетният германски ежедневник Handesblatt.

Заради силните продажби на марката надзорният съвет на Volkswagen обмисля възможността за откриването на нови производствени мощности. Очаква се решението да бъде взето през идната седмица, когато ще се проведе и следващото заседание на надзорния съвет, насрочено за 16 ноември.

Според изданието от възможностите за потенциална държава за съоръжението отпада Чехия, тъй като там няма достатъчно налична работна ръка. По тази причина от VW са взели решението да се насочат още по на изток, като обсъжданите варианти са България и Турция.

Изданието посочва още, че в завода е възможно да се произвеждат и автомобили за други марки на концерна.

В същото време от Volkswagen разглеждат и възможността да преустроят фабриките си в германските градове Емден и Хановер за производство на електрически автомобили.

Производителят иска да увеличи продажбите си на електрически коли, тъй като за него става все по-трудно да отговори на новите изисквания за екологичност на своите двигатели с вътрешно горене.

В момента в завода в Емден се произвежда популярният модел Passat, но сегментът на седаните страда от свито търсене, което кара ръководството на компанията да преосмисли бъдещето на завода си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

7
rate up comment 31 rate down comment 0
supertrader
преди 5 години
Вече и Мерцедес и Порше са крехки. Само баварците държат но и те направиха модели с чупливи мотори.Интересно електричките ще ги направят ли трошливи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 38 rate down comment 24
Ivel
преди 5 години
И аз никога не бих си купил Шкода, като ги помня какви дървета бяха някога, сега колкото и да изглеждат по пасатски, ни искам и да чуя за това, някък си не им доверявам. А и ако ми трябва такъв тип автомобил не виждам нито една причина това да е Шкода.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 46 rate down comment 5
KPetkov
преди 5 години
Горе-долу до 2008 г. ги правят здрави и оттам нататък нещата нещо стават доста зле. Това не е само за шкодите, а също така и голямата немска тройка, т.е. и шкода. Мисля, че е заради някакви стандарти от типа на: колата да е по-мека от пешеходеца/купувача, но не съм срещал задълбочен анализ, а само мнения на хора, работещи по представителства в България :) Сменят материали с цел да са по-леки, т.е. по-малък харчлък на гориво и колите стават някак си по-"крехки". В Германия може и да работи, ама по българския лунен пейзаж нещата са по-сложни. Отделно, кой производител иска продуктите му да изкарват по сто години :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 40 rate down comment 26
das
преди 5 години
Не знам как са били 2004-2005г., но нашите бяха от 2012г. Рядко срещан ***. Може би са ги поевтинявали и оптимизирали с годините, но аз Шкода за личен семеен автомобил не бих си взел след натрупания отрицателен опит с марката. За съвсем малко повече пари човек може да си вземе къде по-читава марка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 51 rate down comment 8
majnata
преди 5 години
абе то да е само шкодата ... всички нови коли са тъй ...ако отика пет години , супер ... после нова , туй е целта .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 76 rate down comment 4
mrynmryn
преди 5 години
Имам 3-*** познати, които си купиха различни модели (нови) около 2004-2005, до момента никой не се е оплакал. А разликата между личен и служебен автомобил е голяма. Не случайно са казали - служебната кола е най-бърза!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 37 rate down comment 41
das
преди 5 години
Като за България може и да стават Шкодите, но опита ми с тях е плачевен. Ако трябва да ги сравняваме като качество и надеждност са дори под Дачиите, въпреки по-високата си цена. Единствено двигателите им са добри, но и на Дачиите също не са лоши. От там нататък, купето им е отвратително, пълно с евтина пластмаса която много скоро започва да се криви и да скърца. Веднъж ни раздадоха служебни Шкоди, нови, почти половината едва стигнаха до изтичане на гаранцията. Така че бягайте от Шкоди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още