IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кирил Петков: Предлагаме над 600 млн. лв. да се платят веднага на пътните фирми

Това обаче трябва да стане след санкция на парламента, заяви премиерът

18:35 | 12.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Над 600 млн. лева да се платят веднага на строителните фирми след санкция на парламента. Останалите 50% да минават през парламентарни комисии. Това предложение е отправено към коалиционните партньори, каза премиерът Кирил Петков пред журналисти на автомагистрала "Хемус" близо до с. Яна, където се срещна с представители на Сдружението на малки и средни превозвачи.

Петков допълни, че останалите 50% от парите, дължими на фирмите за ремонт и пътно поддържане, предлагат да минат през парламентарни комисии, след като има доклад на експерти, че тези дейности са реално извършени. 

„Последното, което искаме да направим, е да платим едни пари за дейности, които не са извършени или не са извършени напълно”, каза премиерът.

"Предложихме на нашите коалиционни партньори, включително ИТН, в четвъртък да мине санирането на тези договори, обаче под условие, че вторите 50% минават под парламентарен отчет. Предложението е в четвъртък това решение да бъде гласувано в пленарна зала", обясни премиерът. 

Предложението е изпратено до коалиционните партньори на "Продължаваме промяната" от „Има такъв народ“, „Демократична България“ и БСП. Очаква се то да бъде обсъдено в парламента в четвъртък. 

Министър-председателят се срещна с представители на пътния бранш, за да бъдат обсъдени проблемите в сектора.

"За мен е много важно да говоря точно с малките превозвачи. Това са хората, които си изкарват хляба всеки ден с най-голяма трудност и искам да чуя от първо лице кои са основните им проблеми, както и да обясня ситуацията с пътищата, която се случва в последната седмица", каза Петков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още