Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

Международно признание за проекта за изграждане на научен капацитет SCHOLARNET

В двата научни форума, организирани в края на академичната година, участваха дипломати, представители на компании и бизнес асоциации, водещи учени и млади изследователи

Международно признание за проекта за изграждане на научен капацитет SCHOLARNET

В края на академичната година международният проект за изграждане на изследователски капацитет SCHOLARNET, който се осъществява в рамките на националната научна програма „Международни научни мрежи“, реализира две събития с широко международно участие.

На 2 юни 2021 г. в дигитална среда се проведе втори международен докторантски семинар с три сесии, посветени на индустрия 4.0, иновативни подходи в управлението и финанси и банково дело. В научния форум взеха участие водещи експерти от България, Германия, Франция, Украйна и Япония. Младите учени представиха част от изследванията си в областта на икономиката и управлението  и обсъдиха възможности за избор на правилна методология за провеждането им.

На 8 юни,  в рамките на дейностите по проекта в зала „Аула Магна“ на Софийския университет се проведе международен форум на тема „Бизнес етика и отговорност: Споделени ценности на бизнес, академия и дипломация“. На събитието, организирано от Стопанския факултет на Софийския университет в партньорство с Японско-българската бизнес асоциация (JBBA), присъстваха посланиците на Япония н.пр. Нарахира и на  Кувейт н.пр. д-р Ал Атиики, много дипломати, двустранни бизнес асоциации, както и Ливано-българския бизнес съвет с председател г-н Ахмад Алаеддин.

Професор Хироо Такахаши от Университета Сока в Токио, Япония представи лекция на тема „Бизнес етика и отговорност“. Лекторът  постави акцент върху необходимостта от етичните практики в бизнес средите, устойчивостта на бизнес процесите, както и практиките по корпоративна социална отговорност.

„В миналото ценностите на бизнеса станаха ценности на обществото, сега наблюдаваме обратния процес, ценностите на обществото трябва да се възприемат  от бизнеса като негови собствени.“ – проф. Хироо Такахаши

Аудиторията беше много бройна- над 100 участници от различни компании, дипломатически представители, студенти и преподаватели от Софийския университет.

   За повече информация относно проекта, моля посетете www.scholarnet.eu и уеб-сайта на Стопанския факултет: www.uni-sofia.bg/feba

По статията работи: Екип на Investor.bg
Още по темата: Образование

Последни новини

Коментари ()


Още от Образование
Защо българските студенти избират университетите в Япония?