Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

ТУ-София: Кандидат-студентите избират формата за изпитите

Няма увеличение на таксите за нашите студенти, посочи проф. дн инж. Иван Кралов, ректор на Технически университет - София

ТУ-София: Кандидат-студентите избират формата за изпитите

Снимка: Архив Ройтерс

Няма увеличение на таксите за студентите при нас, те остават на старите нива. Това заяви проф. дн инж. Иван Кралов, ректор на Технически университет - София, в предаването “Смарт час” на Bloomberg TV Bulgaria. 

Още по темата

Кралов коментира отражението на коронавирусната пандемия върху дейността на университета. Той отбеляза, че за пръв път ТУ е провел отдалечена форма на кандидатстудентски изпити, като всички те са преминали успешно.

По думите на ректора това не е единственият формат за изпитите, като предстои основен кандидатстудентски изпит, който ще бъде присъствен.

“Има възможност за кандидатстване с оценки от дипломи и матури, дава се възможност на всеки да се изяви по най-добрия начин”, добави той и информира, че отзивите от предварителните кандидатстудентски изпити са повече от положителни.

Кралов отбеляза, че при организацията на присъствените изпити са предприети всички изисквани противоепидемични мерки. “На първо място от значение са животът и здравето на всички”, заяви той.

По отношение на промените при кандидатстването ректорът обясни, че единствено е добавена възможността кандидат-студентите да предоставят дипломите си за средно образование при записването, а не преди самия изпит. “Всички останали условия ще бъдат такива, каквито бяха обявени предварително”, каза Кралов.

Той обяви, че изпитната сесия за настоящите студенти също е организирана в дистанционна и присъствена форма.

Видео материал с целия разговор можете да видите в Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на “Смарт час” може да гледате тук.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Образование
МОН: Резултатите от матурите за 7 клас са по-ниски от миналата година