Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Обучение

Всеки трети студент, завършил ВУЗФ, става шеф или мениджър

Конкурс на Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria търси студенти, които ще открият работното си място в икономическите медии

Всеки трети студент, завършил ВУЗФ, става шеф или мениджър

Снимка: ВУЗФ

Всеки трети студент, който завърши бакалавърска или магистърска степен във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), се реализира на висока ръководна позиция.

Това показва ежегодно проучване, което университетът провежда сред своите дипломанти. Данните от него са събрани в периода май-юни 2017 година. Те показват, че 30% от дипломантите на ВУЗФ работят като мениджъри на отдели, управители на компании или са собственици на фирми.

Във ВУЗФ напомнят, че това е една от основните им цели – едновременно да дадат на студентите си образование на световно ниво, и да ги подготвят за корпоративната реалност, като им осигуряват стажове и практики, където често младежите започват да градят своите кариери.

Този тип синергия между образование и професионална реализация е и в основата на конкурса „Академия за финансови анализатори“, който ВУЗФ и Investor.bg започнаха с медийното партньоство на Bloomberg TV Bulgaria.

Конкурсът ще даде възможност на двама студенти да спечелят безплатно обучение в магистърска програма по „Финанси“ във ВУЗФ, паралелно с това да натрупат стаж в единствения бизнес тв канал у нас Bloomberg TV Bulgaria.

След завършване на магистратурата двамата студенти ще получат и гарантирано предложение за работа в Investor.bg или Bloomberg TV Bulgaria, където да приложат знанията си в сферата на финансите, натрупани по време на магистърската програма.

Подробности за конкурса и механизма за кандидатстване може да откриете тук.

По последни данни на Министерството на образованието и науката от 2015 година, едва 50% от висшистите в България работят по специалността, която са завършили.

Процентите за дипломантите от ВУЗФ обаче са различни – близо 70% от дипломиралите се бакалаври през миналата година се реализират в професионалната сфера, която са завършили, като при магистрите този дял е още по-висок – 84,46%.

Според европейската стратегия за устойчиво развитие „Европа 2020“, след две години 40% от населението във всяка страна-членка на Общността трябва да има висше образование. В същото време всяка година българските университети отчитат трудност да напълнят залите си със студенти.

В момента около 30% от българите до 34-годишна възраст са висшисти, а през миналата година 18,6% от българите между 18 и 24 години не са ходили нито на училище, нито на работа. По този показател България се нарежда на шесто място в ЕС, след Румъния, Хърватия, Гърция, Кипър и Италия.
 

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
15
 
2
bgMan до: KPetkov
преди 7 месеца
То пък щото и на индианците дето са останали много им се работи.
1
 
19
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Така е. Вожд много, индианец малко. Питайте работодателите :)

Още от